No tot Girona floreix

Anna De Quintana. girona.

Benvolguts. Llegeixo el seu titular «Girona floreix» i no puc estar-me de convidar-los a passejar pel carrer Sant Francesc, a l´altura dels núms 13 i 15 perquè comprovin que no és cert. Des de fa mesos una de les zones enjardinades del carrer és un forat de terra fangosa, brutícia i deixalles diverses que fa que et caigui l´ànima als peus cada vegada que tornes a casa en ple Temps de Flors. Una vergonya.

Això sí, aquí no trobaran cap polític fent-se la foto.

Error, descuit, voluntarietat?

PAQUITA LIDÓN ROMERO. girona.

Estava mirant el plànol i la infor­mació dels llocs on estan situats els diversos muntatges del Temps de Flors i m´he adonat que a tot arreu hi posa el nom de la casa, església, activitat (Diaz Tarragó, advocats; Escola d´enquadernació L´Art de Relligar) excepte en un dels llocs, on només posa l´adreça. Resulta que aquest lloc té un nom que, penso, no s´hauria d'haver omès, és EIS Escola d´Idiomes i em pregunto: Ha estat un oblit, ha estat voluntàriament que no s´ha posat qui ocupa aquesta adreça? Que potser algú tem que la gent, si saben a quin lloc pertany, vagin a visitar-lo i sàpiguen que a Sant Narcís-Dominiques es fan muntatges? Que no és un sector del barri mort, per molt que alguns s´esmercin a fer-ho veure? Com que a més veig que al plànol no hi ha cap indicació de com arribar-hi, em permeto fer -les, amb el seu permís: Autobús L-5 des de la plaça Marquès de Camps, baixin a la segona parada de l´av. Sant Narcís, davant dels números 26-28, travessin Ramon Muntaner i a uns 10 metres ho trobaran. A peu, passant pel passeig d´Olot a l´encreuament amb l´av. Sant Narcís, a la dreta i a uns 20 metres. Si poden, no s´ho perdin, no és tan lluny i és, com diria el jovent d´avui dia, «una passada».

Carta d´agraïment a uns veïns anònims dels Cendrassos

Rosa Mari Coca. Figueres.

Amb aquesta carta ens agradaria transmetre tot el nostre agraïment a les persones que diu­men­ge passat dia 24 d´abril van trobar una càmera de fotos al Barri dels Cendrassos de Figueres.

Dilluns al matí vàrem posar cartells informatius de tal pèrdua per si algú del barri l´hagués trobat, tan sols demanàvem que ens deixessin la targeta de memòria al Bar Paco-Paco, ja que hi teníem les fotos del casament d´uns amics (de gran valor per a nosaltres).

Gràcies a ells no només recupe­rem les fotos del casament de la nostra amiga sinó que en un gest que els honra varen deixar la càme­ra de fotos intacta en aquest bar, aquell mateix dilluns al migdia. Gràcies de nou a aquestes persones anònimes del Barri dels Cendrassos per retornar-nos no només les fotos i la càmera, sinó el més important, la confiança en les persones.

On són els nius?

Carme Casals. caldes de malavella.

Fins fa quatre dies el tràfec d´orenetes i falciots omplia de moviment i xiscles la plaça de l´antic ajuntament de Caldes de Malavella. Ara hi regna la quietud i el silenci. Aviat trobem la causa: estan fent obres a Cal Ferrer, que dóna a la plaça, que és precisament on hi tenien els nius. Ja no en queda ni un. Com es pot permetre que passi una cosa així? No estan protegides aquestes espècies i els seus nius? Llavors es queixaran de l´alarmant increment d´alguns insectes...

Els drets humans

són una obligació

ANNA MARIA MUNTADA BATLLE. granollers.

Ens han de recordar un cop més tant Càritas com la comunitat de Sant Egidi -oenagé laica i ecumènica reconeguda pel mateix Vaticà- que els drets humans no són una opció sinó una obligació imposada pel conveni de Ginebra de 1951 i d´altres tractats internacionals? Fins quan?