Ho estan passant malament els veïns de la urbanització de Maçanet de la Selva Residencial Park, una de les més extenses d'Europa, amb el tema de l'aigua. L'aigua de l'aixeta no és potable, i l'Ajuntament els ofereix aigua embotellada per fer front al dia a dia. Ens trobem davant d'una potabilització que cal millorar de forma urgent, però, en general, tenim un tema de futur en relació amb l'aigua, que són els purins. El 2014, segons dades de la Pimec, Catalunya produïa el 42% del porcí espanyol, i es sacrificaven a l'any 18'2 milions de porcs. Cal un pla d'impacte de futur, i acotar els milions de garrins que s'engreixen aquí. Perquè els purins generats impacten en la qualitat dels aqüífers, i poden malbaratar els recursos hídrics.

De la mateixa manera que a Amsterdam, una de les ciutats més turístiques del món, amb 17 milions de turistes anuals, per 800.000 habitants, assagen mesures perquè el turisme beneficiï a la resta del país, i descongestioni la ciutat. Volen crear una targeta de transport per al turista, perquè viatgi sense restriccions per la regió, i pugui dormir fora de la ciutat, i escampar així l'impacte turístic. I estudien una moratòria hotelera.

En el sector turístic, un gran mercat, cal plantejar el futur molt bé, i també en l'explotació extensiva del porcí, que ha substituït les antigues granges pageses. Potser traslladant part d'aquesta a zones seques del país; o si m'apuren, cap a zones de l'Aragó a on el problema dels aqüífers sigui inexistent, o menor. I és que la frase morir d'èxit, a vegades es fa realitat.