Futur universitari

Violeta Julbe Juanola. banyoles.

Uf! Això? Això no té sortides!

- Ostres! Això? Amb això no aniràs enlloc!

- Ei, però que no saps com ha a?fec?tat la crisi aquest sector?

És clar, que ho sé! Sóc una noia de17 anys i estic farta d'escoltar comentaris d'aquesta mena.

Sé perfectament que les condicions en què es troba el nostre país actualment no són gens idònies, que hi ha molta gent a l'atur, gent que busca feina i no en troba, gent que sí que en troba però molt per sota de les seves capacitats. En sóc plenament conscient.

Però cal que hagi d'escoltar comentaris com aquests cada cop que la gent pregunta pel meu futur universitari? Trobo innecessari transmetre desmotivació a tots aquells joves interessats en carreres on no hi ha massa oferta de treball. Així doncs, demano respecte per a aquells joves amb il·lusió, motivació i visió de futur ja que no es tracta de desanimar-los sinó de fomentar l'estudi d'aquests. Ells determinaran gran part del futur de tots.

Indignada

JOSEFINA ORTIGA. GIRONA.

Dimarts passat, dia 10, vaig tenir una enganxada amb el conductor del tren turístic de Girona. Després de fer cua durant mitja hora se'ns va prohibir a mi i a la meva família pujar a dit tren, al·legant que només podien pujar-hi els que tenien tiquet, cosa que no fa molt et cobrava dit conductor. Preguntant on podíem comprar els bitllets ens varen dir que a la màquina dispensadora del Pont de Pedra, la qual tenia un paper que posava fora de servei.

A continuació, em vaig dirigir a l'Oficina de Turisme de la Rambla i em varen dir que sí, que allà en venien, però per a la meva sorpresa tampoc me'ls podien vendre perquè tots els trens estaven reservats per als visitants que vénen de diferents localitats amb els autocars, o sigui que ja vénen amb el paquet de tot inclòs...

La meva pregunta és, estem supeditats els gironins de tota la vida als dictats dels de fora? I si és així, que informin bé de les noves normatives.

No sé aquesta companyia de trens d'on són, però lamentablement els seus conductors i hostesses molt mal educats. Estic molt satisfeta de ser gironina i que es doni a conèixer la meva ciutat arreu, ja que Girona està de moda i per a mi és un orgull, però hi ha coses que haurien de canviar per al bé de tots, no per al de només uns quants.

La «sorpresa» dels «papers de Panamà»

joan enric carreras mercader. BELLCAIRE D'EMPORDÀ.

Jo sí que tinc una «sorpresa» quan veig que els protagonistes dels papers de Panamà es fan el suec i diuen que no en sabien res, i ara també tinc la «sorpresa» quan veig que els qui fins ara eren els promotors i «conselledors» que fessis una societat opaca per no haver de pagar impostos també diuen que «no sabien res» i a més ara diuen que denunciaran no sé qui (?). Resulta que els gestors i altres que tenen oficines obertes per gestionar temes oficials «només» preparen nòmines, declaracions d'IVA i papers de la S.S., i ens volen fer creure que també han tingut una «sorpresa» en saber el de les societats opaques. Però entenc que es pensin que som una colla de sòmines atès que molts dels papers que els portem per gestionar-los ho podríem fer nosaltres directament, són com els bancs, que et diuen que siguis client d'ells i que pagaran tots els rebuts del mes, amb la petita condició que els portis la nòmina i també et «donaran» una targeta de plàstic per poder anar al caixer a treure «els teus diners» pagant una comisió per fer servir la màquina. Si serem burros, mira que és fàcil no portar-los ni els diners ni els rebuts i molt menys fer servir el plàstic, però és clar, «mola tant» pagar amb plàstic.