És el que passa, ja se sap. Sis policies apallissen un home que jau a terra lligat, una cosa normal, vaja, no tenien cap intenció de matar-lo. Si de cas de deixar-lo baldat, ensangonat, mutilat, desdentat o fracturat, però mai de matar-lo, només faltaria. El problema és que l'home era poc resistent, això s'avisa, i la va dinyar. En fi, cap problema, els enviem dos anyets a fer el ganso a casa seva, la presó ni trepitjar-la, i tornem-hi que no ha estat res, a continuar provant la resistència dels ciutadans.

El conseller i el cap de la policia? Fan el que han de fer, que naturalment no és recriminar res als pobres agents, ni molt menys apartar-los del cos. D'un pèl ha anat que no els condecoren. Si estem preparant un nou estat hem de tenir pinxos a sou, com tots els estats del món. I aquests han demostrat estar sobradament preparats.

Els sindicats policials? També fan la seva feina, que és defensar tot policia condemnat en ferm pel simple fet de ser policia, per més delinqüent confés que sigui. La ferma oposició que en el seu dia van mostrar a l'intent de col·locar càmeres a les sales d'interrogatori era simple humanitat: si els agents es comporten com skins en ple carrer, millor evitar al ciutadà les imatges del que són capaços de fer a comissaria.

Provi-ho el lector. Agafi cinc amics i assaltin un senyor pel carrer, és igual si no el coneixen ni els ha fet res. Millor. Lliguin-lo i comencin a colpejar-lo amb mans, peus i objectes contundents. Peguin, peguin sense por, com si no hi hagués demà. No facin cas de laments, queixes i súpliques, que els apallissats se les saben totes. Si la víctima cau morta, addueixin que la seva intenció no era matar-lo sinó només deixar-lo malferit, que la línia que separa la vida de la mort és massa fina i un no és metge per saber-ho. El judici acabarà amb pantomima i podran anar a casa a divertir-se recordant qui va colpejar amb més sanya aquell cos inert.

Si van maldades, sempre poden dir que estaven preparant les oposicions per a l'ingrés a la policia catalana. Un cos de seguretat, en diuen.