La font del Soc

Joan Badia-Homs. Torroella de Montgrí.

Molts empordanesos ens sentim orgullosos dels nostres avantpassats republicans-federals. Però cap govern d'esquerres de l'Ajuntament de Figueres, ni d'altres institucions -quan n'hi ha hagut-, s'ha molestat mai per intentar recuperar i fer visitable un indret tan emblemàtic com la Font del Soc, on caldria un memorial d'homenatge permanent, d'acord amb la propietat d'aquest lloc. La progressia figuerenca, no gasta sensibilitat històrica envers els seus precedents més il·lustres? Sembla que no...

Ara diuen que del camí que mena a la font se'n vol ocupar un grup privat (només del camí!), una fundació que no es pot considerar, precisament, progressista i que no és gens sospitosa de tenir cap ambició d'honorar Abdon Terrades i els vells federals.

No sols Dalí i el circ són patrimoni històric i cultural!

Banderes

f. xavier roca. palau-saverdera.

Un nou moviment del Govern espanyol en contra de la nostra llibertat d'expressió, en la final de la Copa de Rei prohibides les estelades. Amb aquestes mesures l'única cosa que aconsegueixen és provocar i ells seran els responsables del que pugui passar amb aquesta prohibició. Al mateix temps esperem al dia del partit i a veure quantes banderes espanyoles anticonstitucionals hi ha al camp i quines mesures prenen, que segurament serà cap.

La llibertat d'expressió només serveix

per a l'estelada?

Antonio Sánchez. figueres.

La delegada del Govern de Madrid ha muntat un bon sarau prohibint arbitràriament l'exhibició d'estelades al Vicente Calderón. L'indepententisme català ha saltat a patolls per defensar la llibertat d'expressió. Fa pocs dies, es va presentar al Parlament de Catalunya un succedani de la que diuen seria la futura Constitució de la República Catalana. Aquest text prohibeix de facto l'ús del castellà a Catalunya.

Pretendre prohibir la llengua materna de més del 50% dels ciutadans de Catalunya no és un atemptat gravíssim a la llibertat d'expressió de milions de catalans, més que no pas la simple prohibició d'exhibir una bandera que no és oficial i que només representa una part del país?

No he sentit que ningú s'escandalitzés públicament -ni els anomenats partits constitucionalistes- per pretendre fer el mateix que el franquisme, tot i que a l'inrevés: prohibir l'us de la llengua castellana a Catalunya i limitar-lo a l'àmbit privat. És força freqüent que la Catalunya nacionalista vegi moltes palles als ulls dels altres i no vegi cap viga als propis.

La prohibició

de les estelades

marc teixidor esquerrà.

Escolto en diferents debats i tertúlies espanyoles, opinions sobre la prohibició de les estelades a la final de la copa del Rei. En el 99% dels casos, tots estan d'acord que la bandera pot originar violència, a més de no ser constitucional. Jo només els formularia dues preguntes:

1. Si coneixen la diferència entre constitucional i inconstitucional.

2. Si acceptem com a argument vàlid que una estelada pot causar un efecte d'odi-violència cap a un espanyol patriota, també podríem acceptar, de la mateixa manera, que una bandera o himne espanyols poden causar el mateix efecte a un català independentista patriota. Seguint aquesta lògica, el Estado té fins diumenge per prohibir, també, l'entrada a l'estadi de banderes espanyoles i l'himne nacional.