Vigència o no de l´ordenança de circulació

Olga Calatayud Aguilar.

Al Butlletí Oficial de la Província del 18 de juny de 2013 (núm. 117) es va publicar una Ordenança municipal de circulació de l´Ajuntament de Girona. Està vigent aquesta ordenança? Ha estat derogada? És objecte d´algun recurs que la faci inaplicable?

Gràcies

M.Teresa Alcàcer. GIRONA.

Actualment, a causa de la crisi i les retallades, tenim tendència a queixar-nos de tot el que no funciona.

Crec que val la pena deixar constància que hi ha coses que funcionen molt bé i que darrere hi ha persones responsables i professionals.

El passat diumenge a la matinada la meva mare de 93 anys va caure dins de casa, sense tenir mobilitat. Per sort, només varen ser unes contusions lleus i un bon ensurt per a tots.

Vull donar les gràcies a la persona anònima del Servei de Teleassistència de l´Ajuntament de Girona que va acompanyar la mare pel telèfon fins que hi vaig arribar. També gràcies al personal de l´ambulància del SEM que la van assistir ràpidament.

40 anys de l´Aula Musical de Girona

Carles Mallart. GIRONA.

Dijous vaig anar al Teatre Municipal de Girona, a l´espectacle ofert per l´Aula Musical en el seu 40 aniversari. Havia anat a altres celebracions de l'Aula, aquesta realment va ser totalment diferent, innovadora, professional, artística, desenfrenada..., molt ben presentada per l´Oriol Mallart i l´Eduard Nadal, dos exalumnes.

El nostre Ajuntament amb l´alcaldessa Marta Madrenas i el regidor de cultura Carles Ribas, varen saber entendre la importància de l´acte per a la ciutat, d´una entitat tan gironina. El format de les més de dues hores d´actuacions, que no va cansar gens, sinó tot el contrari, es tractava d´anar presentant grups musicals, alguns d´ells vinculats en el temps amb l´entitat i acompanyats per coros, o instruments d´alumnes actuals, en nombre superior als 150 de totes les edats i especialitats.

Era difícil posar en escena un format com aquests, però l´entusiasme dels organitzadors-realitzadors, dels grups i sobretot dels joves que dia sí i dia també, van a l´Aula a aprendre, a estimar la música, a fer ciutat, amistat, sensibilitat, valors... La Rosa Ciurana, avui feliçment jubilada però que mai deixara d´estar vinculada al centre, va ser qui fa 40 anys va tenir un somni de crear l´Aula i portar-la fins aquí. Al llarg d´aquests només 40 anys, més de 5.000 alumnes han passat per les seves parets, que de seguida és dit. Afortunadament la seva continuïtat està garantida en les persones de Xavi Molina i Marta Sasanedas.

Els més de 700 assistents teníem una cara de satisfacció que no podíem amb ella. Ningú va sortir decebut. Em permetran un secret, no ho diguin a ningú, al setembre d´aquest any també farà 40 anys vaig arribar a aquesta ciutat i me´n vaig enamorar. Quantes vivències. Retornem a la ciutat tot el que ens ha donat. Estimem Girona, passió per Girona i la música.

Classes mitjanes

Josep M. Loste i Romero. PORTBOU.

En l´actualitat ens trobem en uns moments en què la pobresa, amb tota la seva càrrega de negativitat i bandejament social, està adquirint un protagonisme massa destacat a la nostra societat. El problema de veritat és que el nou capitalisme financer, postmodern i nihilista s´ha instal·lat completament en la precarietat i no vol plantejar-se fer possible que se surti, se superi la pobresa.

La classe mitjana s´està volatilitzant, l´acció social de les administracions resta completament impotent, els sindicats s´han burocratitzat i són minoritaris. La pobresa està guanyant la batalla. Molt de compte amb la proletarització de les capes mitjanes, ja que aquesta classe social, al conjunt d´Europa, és la «pedrera» d´una nova extremadreta arrogant, i molt nihilista, que vol liquidar per sempre la democràcia al vell continent.