Un metge que no és un metge ha estat exercint a l'hospital de Figueres sense que ningú se n'adonés. La notícia és escandalosa i, des que es va saber, ha anat guanyant en excentricitat i ridícul d'aquells que haurien d'haver detectat el frau.

La direcció del centre sanitari i el Col·legi de Metges es van treure les puces de sobre dient que ells havien fet el que havien de fer. Coi, si haguessin fet el que havien de fer aquest home no hauria visitat mai ningú disfressat de metge.

La ridiculesa creix quan se sap tot el seu historial camaleònic. Només calia posar el seu nom a internet i aquests «responsables» mèdics haurien detectat la farsa del fals metge. No, senyors, vostès no van fer la feina que havien de fer. No els calia consultar cap base de dades, ni esbrinar en les universitats a les quals suposadament havia estudiat l'element (tasques tampoc excessivament complicades). Només els calia entrar a internet. Res més.

El més greu no és que fossin incapaços de detectar l'engany. El més greu és que van ser incapaços d'admetre que s'havien equivocat, gràcies a una manca d'autocrítica que malauradament no és exclusiva seva.