Al regidor de Vialitat de Girona

Joan Francesc Pascual Bartolomé. girona.

Sr. Alcalà, vostè manifesta que l'entrada per a vehicles al Mutuam pertany a Sarrià. No sap que el tros asfaltat davant la portella del Mutuam és el que queda de l'antiga N-II? No sap que per anar a Sarrià es passava davant del Molí d'en Salvatella (actual Mutuam)? Qui s'ha apropiat dels ter?renys de l'antiga N-II des del Trueta al terme de Sarrià (just després del Mutuam)? Amb permís de qui l'empresa constructora del nou pont del Ter al Pont Major va obligar-nos als usuaris del Mutuam, a canviar «temporalment» l'entrada, tot destrossant l'actual? I no parli de les al·legacions no fetes al seu dia: on era vostè quan es va aprovar el pont nou i on érem nosaltres?

La força i la delicadesa de Pia Crozet

Isabel Oliva Prat. girona.

Admirable i impressionant l'obra de la Pia Crozet. Ahir van clausurar a la Casa de Cul?tura una mostra increïble com poques vegades s'ha vist a Girona. No vull parlar del seu art, cosa que no em correspon a mi però sí de la forta emoció que em va fer sentir. Sorprèn que amb unes mans delicades com les seves pugui expressar-se amb aquesta força i sensibilitat al mateix temps i crear amb els materials com són marbre, alabastre, ferro, bronze... tanta obra, tot i que ella diu que en l'exposició només n'hi ha un cinc per cent.

És una llàstima que no tinguem a Girona una altra creació seva, a part dels Llibres de Josep Pla que ja fa temps podem admirar al seu lloc a la plaça de l'escriptor de Palafrugell. Seria bo que, ara que Amics de la Unesco s'interessen per les escultures de la ciutat amb els seus itineraris, se n'hi afegís una més de la genial escultora, gironina d'adopció. Esperem veure aviat realitzat algun dels seus projectes. Moltes felicitats per l'èxit d'aquesta mostra, que segons el detector va tenir més de tres mil visites.

Boronat Lecha,home de fe

Pere Brunsó ayats. banyoles

El senyor Boronat Lecha em tracta «d'home de poca fe», en la seva carta al DdG (28/V/16). Vull tenir, però, la caritat de contestar-lo, encara que no tinc cap esperança que entri en raó.

Primer: La competència lectora està íntimament lligada a com aprèn el cervell, és a dir, íntimament lligada a la neurociència que és, precisament, l'objecte dels meus estudis, avalats per un dels neuro-científics més prestigiosos del món, el català Dr. Joaquim Fuster de la Universitat de Califòrnia-UCLA. No sap, senyor Boronat Lecha, com m'agradaria poder passar-li una prova de competència lectora a vostè per indicar-li el seu nivell, a la seva edat.

Segon. «Res més il·lusori que el secessionisme català». Per aquest tema ha de comprendre, senyor Boronat Lecha, que s'ha de dirigir, per favor, directament al senyor Jean-Claude Piris, director general des serveis jurídics de la UE, a la senyora Araceli Mangas, catedràtica de Dret Internacional de la UCM i al senyor Antonio Sainz de Vicuña, exdirector general del servei jurídic del Banc Central Europeu. Una dona i dos homes de «poca fe» o, millor dit, de nul·la fe... en el procés il·lusori.

Li asseguro, senyor Boronat Lecha, que sóc un home d'una gran fe, però una fe en el Dret, tant comunitari com internacional i, en especial, una gran fe en els Tractats de la Unió Europea, que, evidentment, són reformables des del mateix Dret.

Aleatorietat o no

Olga Calatayud Aguilar. girona.

Quan hi ha instal·lat un sistema de detecció dels vehicles que incompleixen una norma, com ara una càmera instal·lada en un semàfor per detectar els vehicles que el passen en vermell (Emili Grahit, per exemple), es penalitza tots, tots, els vehicles que han incomplert la norma o només uns quants? Suposo que es multen tots, però si no fos així, amb quin criteri es fa la tria?