Fa uns dies apareixia en aquest diari un article d'Albert Soler parlant sobre un comunicat que Les Garotes vam fer davant la presentació d'un llibre seu a una llibreria de Figueres. En aquest comunicat, recordàvem un episodi de l'any passat en el qual les companyes feministes de l'Assemblea de la UdG i de Malapècora es defensaven d'atacs masclistes, entre ells, els d'Albert Soler. Voldríem desmentir algunes de les afirmacions que fa Soler a l'article. En primer lloc, afirma que el nostre col·lectiu havia organitzat un piquet per boicotejar el seu acte. Primera mentida, podeu llegir sense filtres el comunicat íntegre del col·lectiu (https://lesgarotes.wordpress.com/2016/05/19/fora-masclistes-de-la-nostra-ciutat-comunicat-sobre-la-presentacio-del-llibre-dalbert-soler/) i comprovar que en cap cas és així. Som comprensives, i entenem que si no recorria a la invenció, no disposava de massa arguments per escriure l'article. Pensem que potser per a ell és difícil, però creiem que els periodistes d'aquest diari poden fer-li arribar manuals de periodisme i d'escriptura que el poden ajudar a desenvolupar la seva tasca amb credibilitat.

A l'article també assegura que havíem fet uns cartells per rebutjar la seva presència a Figueres. Segona mentida, no existeixen aquests cartells. Entenem que aquesta segona mentida pugui haver-se donat per una confusió. Per a les festes locals, iniciàvem una campanya amb cartells que distribuíem a les diferents barraques contra les agressions sexistes en els espais de festa. Qualsevol persona pot entendre que aquests cartells, molt anteriors a la presentació de Soler a Figueres, no anaven dirigits a ell. Tot i així, ens alegrem que es reconegui en aquests cartells, ja que entenem aquesta identificació com un primer pas d'aprenentatge i reflexió sobre les seves actituds i comportaments. L'encoratgem perquè segueixi treballant en aquesta direcció.

Per altra banda, lamentem que Albert Soler no disposi de més recursos que la mentida i l'insult gratuït i l'animem a trobar eines per a la reflexió. La falta de rigor i de coneixement denoten debilitat i inseguretat en l'exposició del pensament, i creiem que, malgrat que el nostre comunicat l'hagi trasbalsat molt i s'hagi reconegut en les actituds que denunciàvem, és millor buscar altres recursos que no provoquin la sensació de certa pobresa argumental en un articulista.

Per últim, volem manifestar la nostra satisfacció amb el comunicat amb relació a la presentació del llibre de l'Albert Soler a la Low Cost de Figueres. Molts figuerencs i moltes figuerenques han pogut conèixer-lo i ens han manifestat el seu rebuig cap a la celebració d'aquest tipus d'actes a la ciutat. Per a nosaltres, aquesta era la motivació del nostre comunicat. En cap cas esperàvem que també el mateix Albert Soler aprengués quelcom sobre els feminismes en reconèixer-se en uns cartells que no anaven dirigits a ell. Doblement satisfetes. Pas a pas, els feminismes van prenent les consciències.