El «nobel» gastronòmic

16.06.2016 | 09:49

Fa poques setmanes vaig sentir dir a Josep Roca que la categoria de millor restaurant del món hauria de ser com un premi Nobel: que només s'hauria de poder guanyar una vegada. Oi que ningú vol aspirar a tenir dos premis Nobel? Doncs, segons el sommelier, amb els restaurants hauria de passar el mateix, i un cop guanyada la categoria s'hauria de poder deixar pas a nous establiments, fet que rebaixaria tensions entre cuiners i permetria promocionar molts més locals. A la pràctica, El Celler de Can Roca ja ha guanyat aquest "Nobel" culinari, i per molt que hagi passat a ocupar la segona plaça, el seu llegat ja transcendeix, de llarg, aquesta classificació. No importa si a partir d'ara El Celler és primer, segon, quart o desè: la seva aportació gastronòmica, les gires internacionals per explorar nous camins, la Fundació que han anunciat i, sobretot, la predisposició de tota la família Roca a ajudar a qualsevol iniciativa social o gastronòmica van molt més enllà de la "simple" excel·lència als fogons. I és per tot això que des de Girona només podem estar-los agraïts i desitjar-los molts més anys d'èxits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema