Falta de neteja a l'Eixample sud de Girona

FRANCESC RUIZ VENZAL. girona.

Fa dues setmanes vaig trucar a la Policia Local denunciant la falta de neteja del carrer Maria Josepa Arnall i Juan. La vorera del carrer està tan bruta de plantes que ens dificulten el pas amb els cotxets dels nens. Vaig tornar a trucar divendres passat i no hi ha forma que netegin el carrer. Potser estan esperant que es cremi com l'any passat per netejar les voreres.

Hem de creuar les voreres a l'edi?fici de Químics amb el perill que baixi un cotxe ràpid i hi hagi ac?cidents. Molts cotxes baixen amb una velocitat molt alta.

A part d'aquesta brutícia, també ens trobem cada dia el carrer ple de caques dels gossos que van sense lligar i que fan les seves necessitats on volen.

El parc de Sobrequés i el parc de darrere de l'edifici Adorea estan superbruts, de caques de gossos i de papers i burilles. Hi ha rètols, però els parcs estan plens de brutícia.

Està molt bé que hi hagi consens de pressupostos votats pels veïns del barri. La pregunta és hi ha alguna partida destinada a netejar voreres i parcs, perquè no es nota gens ni mica.

Un superdeu pels germans Roca

ÀNGELA FERRER I MAT". girona.

I ara no em referiré a haver a?con?seguit entre milions un segon lloc mundial pel seu Restaurant i el títol de millor xef del món, que també és molt i molt important, sinó al seu grau d'humanitat. En un temps en què sol manar l'egoisme, en què es refusen tants emigrants que fugen de la guerra, en què molta gent ho passa malament per manca de feina i/o per jornals de misèria, ells que han aconseguit arribar al zenit en la seva professió i que panxacontents es podrien dedicar a viure de l'èxit i ben rapapats fer com la majoria de gent que ha fet diners, dedicar-se a viure com reis, doncs no, ells donen un exemple a tothom. Aniran, no sé si tots tres, però és igual, a Àfrica a ensenyar als seus habitants com poden utilitzar millor els seus productes, els que ells poden collir en la seva terra. Això són persones! No les que essent rics, molt més que ells, només escanyen els seus treballadors i defugen de responsabiltats humanitàries i el que fa «tuf» de pobre. No vull ni pensar el que cobren tots els grans «endollats» d'Europa, escanyant els països amb menys recursos i no fent ni un mínim gest per aconseguir que tots els membres de la Comunitat europea, puguin desenvolupar-se com cal, sense escanyar-los econòmicament. I clar! els que rebem sempre som els treballadors, jubilats immigrants i els que malviuen degut a què no se'ls paga el que es mereixen per la tasca realitzada. I tants joves que no troben feina, gent a l'atur de més de cinquanta anys, avis que malviuen amb pensions denigrants, minusvàlids mal atesos... Si tots els que remenen cabals fessin com els germans Roca, procurant per la humanitat i posant-hi el seu gra de sorra el món rutllaria i tothom podria viure dignament. Un reconegut economista va calcular que si tots els diners que hi ha ara mateix a la terra es repartissin equitativament entre tots els seus habitants es podria fins i tot viure sense treballar... una utopia, ja ho sé, però sembla que és cert. Ara qui li diu a aquell que té milions que cal posar-los a disposició de tots/es els que formem la ciutadania mundial?. Segur que els donaria un infart!

No tot s'hi val, ni en campanya electoral

Joan Corney Vilà. girona .

El que més desacredita les persones és la mentida. A qui menteix per desconeixement pot aplicar-se-li aquest atenuant. Però quan una persona menteix essent-ne plenament conscient, quan una persona menteix coneixent perfectament quina és la veritat, demostra una baixesa ètica i moral inqualificables. Les paraules de l'Albert Rivera dient (a Sevilla) que ve d'una terra (Catalunya) on «t'has de partir la cara literalment (...) per poder parlar en català i en castellà» el situen en aquest segon grup de persones. Ell, que afirma ser català i conèixer Catalunya, com pot fer aquesta afirmació tan absolutament falsa? Pot ser president d'un futur govern qui menteix amb tanta desmesura per esgarrapar un grapat de vots? Ell mateix es ?desqualifica com a candidat. -Senyor (?) Rivera, tothom pot tenir un mal moment, però quan no es rectifica ni es disculpa deu ser perquè es vol mantenir la mentida. Amb això ofèn la ciutadania de Catalunya en general i molt més encara aquells a qui sí que ens varen insultar i bufetejar per expressar-nos en català.