Llàstima dels seus ministres

Xavier Serra Besalú. GIRONA.

He tingut i tinc uns alumnes meravellosos. A més a més, des de fa anys: a Roses fa una mica, i ara al meu Institut, a Salt. També altres docents es troben en situacions semblants: alguna vegada animem els estudiants a participar a activitats d'excel·lència i motivadores com ho va ser, en el seu moment, el «Fòrum Impulsa», a Girona, els primers dies de juliol. Promogut principalment per una Fundació, la que ara s'anomena «Princesa de Girona», entre altres entitats, permet un ambient internacional, que encoratja a l'esforç i altament motivacional. També enguany s'ha celebrat, els dies 1 i 2 de juliol, al Palau de Congressos de la ciutat de Girona i a altres seus ciutadanes. I allà vaig retrobar, amb alegria, alumnes i antic alumnes meus.

Hi va haver des de la concessió dels «Premis FPdGi» fins a sessions per a docents («Educar el talent emprenedor») i d'altres -en forma de tallers- dirigides als joves. A la web hi és tot.

Jo estic compromès amb l'ANC i crec fermament que cal la llibertat i la independència per Catalunya que, tal com van les coses, és un dret i és un deure per al bé comú, el de tothom. I a la vegada -sorpreneu-vos, amics!!!- vull felicitar el Rei, Felip VI, pel seu tarannà, pel seu excel·lent tractament de la llengua catalana i per la proximitat amb tothom que va manifestar aquests dies passats a Girona. Les coses com són: malauradament, és una llàstima que tingui els ministres que té, molts d'ells impresentables, i els partits que dominen amb intolerància la vida pública del seu Estat.

Posant en qüestió les nostres possibilitats

JOAN JANOHER I SADURNÍ. VULPELLAC.

No voldria caure en el desconeixement de la gent del nostre territori, però tampoc que aquest s'equivoqui envers a la problemàtica continuada i per episodis que estem vivim. Caldria preguntar-nos: quantes incidències puntuals passen a la capital d'Espanya, Bilbao, Sevilla i València? No sóc cap il·luminat, em considero un mortal més amb un llarg recorregut de vida. Però com a observador i persona que estima la seva terra, no vull pas un país marcat de tercermundista.

Això és el que des de les altes esferes polítiques pretenen. Parlem obertament: Agafem com a referència la gran manifestació de l'11 de Setembre de 2012. Quan els ciutadans de Catalunya hi participem de forma multitudinària, ?reclamant els drets del seu poble, és el principi d'un encreuat ?posicional de fets com d'atacs, plens d'injúries i d'incomprensió, contraris a l'afer català. Doncs així ?comença la radicalització i l'embolic. Fins quan acceptarem la humiliació?

No són casuals els problemes reiterats de Renfe, com tampoc les vagues del transport urbà de Barcelona en els moments de fires i congressos. Saben com manipular els sindicats. Com també la problemàtica de Can Vies i del Banc de Gràcia, amb protagonismes de gent incontrolada. Ara, i per arrodonir la imatge del desprestigi a Catalunya, han boicotejat el prestigi de l'aeroport del Prat, implicant la companyia Vueling, saturant els vols i passatgers. Tot aquest procés anul·la la possibilitat de ser un poble d'alt nivell internacional.

Eleccions responsables

Lluís-Jordi Bonet de Ferrer. PALAM"S.

Vist el resultat de les eleccions del 26 de juny, crec que, de cara a les pròximes, seria convenient exigir als espanyols que vagin acompanyats d'un adult responsable a l'hora d'anar a votar, i així potser s'acabaria tanta ximpleria.