Ensenyant

08.07.2016 | 00:26

l'escàndol no és que a Madrid permetin que un dia es pugui anar a la piscina sense banyador. L'escàndol és que a aquestes altures encara no pugui anar tothom com vulgui -amb banyador o sense- a totes les platges i piscines d'arreu. Tant omplir-nos la boca de les llibertats que hem assolit, i la trista realitat és que no hem abastat ni la més bàsica, que és que tothom vagi vestit com vulgui. O desvestit. No ens deien als 70 que democràcia era la llibertat de fer el que ens plagués sempre que no perjudiquéssim els altres?
Els més intolerants són sempre els que no ensenyen el cul. Als nudistes tant els fa si al costat tenen un home amb eslip fins els genolls o una dona amb vestit de bany de coll alt. Ells van a la seva, que és airejar-se la pastanaga o el llonguet, depenent del sexe, i si algú mira bon profit li faci. El cas invers, el d'algú que es mostrés en tot el seu esplendor en lloc no específic per a nudistes, causaria trucades a la policia, apedregament, crits i la frase que mai no falta en situacions així: «Hi ha nens mirant». Els nens, en realitat, són els que menys s'escandalitzen de la nuesa.
Solc anar a una platja on tothom va com vol, sense cap conflicte, un exemple del que haurien de ser totes. Avis despullats amb pírcing a l'escrot, famílies amb nevera portàtil que no ?ense?nyen ni el melic, dones amb el pubis com una nina de Famosa al costat d'altres que semblen tenir un gat d'angora a la falda, o adolescents amb banyador fins al turmell que són allà per mirar, tothom en perfecta comunió. I tots, gent molt més civilitzada que la de les platges no aptes per a nudistes, no sé si perquè educa més la pastanaga que el pal, i allà no en falten.
Tinc un amic a qui li preocupava el que passaria si la simple vista de tanta dona nua li produís una erecció, ja que anant a pèl no la podria dissimular. El vaig tranquil·litzar: atès que té més de 50 anys, la meitat de la platja l'aplaudiria. L'altra meitat li demanaria autògrafs. I no passaria res més.
Perquè el nudisme no existeix, només existeix la llibertat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema