Nova jornada

de dol a Europa

lluís torner i callicó. girona.

Altra vegada els europeus, siguem de quina part siguem, hem començat el matí amb una forta càrrega de tristor, però alhora, també, amb una barreja de ràbia i d'impotència, envers l'actuació -aquesta vegada a través d'un sol terrorista- d'una gent que alimenta la seva peculiar manera de pensar i de creure, amb l'odi i la violència, fent-ne el seu objectiu a tots aquells que pensem i creiem diferent, i que l'única cosa que volem és la pau i la bona convivència. Novament els ha tocat patir-ho als nostres veïns francesos, en aquest cas a la ciutat de Niça, que estaven celebrant, pacíficament, un dels actes finals del dia de la seva Festa Nacional, una festa que, precisament, té per lema tres paraules, totalment contràries amb l'actuació del malfactor que -obrant o no pel seu compte- ha ocasionat un gran nombre de morts i de ferits; aquells mots són, ni més ni menys, els de: Llibertat, Igualtat i Fraternitat. Per tant tres valors ben diferents dels que manifesten, amb els seus actes de violència, els que cometen aitals barbaritats.

En aquest punt, no podem oblidar-nos de tots aquells i aquelles, que atès aquests clima de terror i violència, han de deixar les seves llars i cercar refugi, a d'altres països, entre ells el nostre, i com és d'important donar-los el nostre ajut i la nostra comprensió. Actes com el que comentem els fan un flac favor. Acompanyem en el sentiment a les famílies dels que han perdut la vida i desitgem la bona recuperació dels ferits. Mentrestant, preguem perquè, com més aviat millor, amb la col·laboració de tothom, s'acabi aquest malson i retorni la Pau i la bona convivència a tot el món.

Gavians voladors

M. Carme Haro Roca. banyoles.

Tothom que viu o visita algun poblet de la costa, ha dirigit la seva mirada a uns ocells marítims, llur vida transcorre majoritàriament al mar.Quan apareix un vaixell o una barca, aquests gavians, fan la seva aparició, fent l'efecte com si volguessin donar la benvinguda cordial. Res més llunyà, al contrari, van als seus interessos a veure què poden trobar de profit. Aquest fet és comparable, en aquests moments, al panorama del nostre país: molta parafarnàlia: molts vols retòrics fantasiosos, per poder veure, malauradament, que els interessos personals són el més important.

I l'aparcament del Trueta?

Lluís Batlle i Gargallo. Girona.

Ara que es torna a parlar de la modernització o substitució del Trueta sense que se sàpiga gaire bé on són els quartos disponibles i, per tant, quan es podrà fer, m'estranya que ningú hagi parlat encara de quines previsions hi ha sobre l'aparcament dels malalts que han d'anar a consultes, proves i ingressos i el dels visitants que van a veure els ingressats. Al meu entendre, un equipament com el Trueta hauria de disposar d'aparcament suficient per a tots els seus usuaris, malalts i visitants. És el que els tècnics d'urbanisme exigeixen als equipaments on s'acumula gent. La situació actual de reservar l'aparcament actual per als que hi treballen té una explicació històrica que podem admetre, però no la crec admissible en la nova situació. I evidentment, per no quedar coix, a?quest nou hospital s'ha de fer quan hi hagi diners tant per a l'hospital com per a totes les plantes d'aparcament. No dic pas que l'apar?cament sigui gratuït. Hi haurà usuaris suficients per a una concessió. Però, si us plau, que no es torni a repetir una situació tan injustificable com la de l'hospital de Santa Caterina.

No pacti, sr. Rajoy

miquel borrell sabater. Santa Coloma de Farners.

No pacti, senyor Rajoy, per més que vulgui vendre que el país necessita un govern estable i sòlid, els fets el desmenteixen. Des que el Govern està en funcions (desembre de 2015) ha baixat l'atur, arriben més turistes que mai, han augmentat les exportacions, ha pujat l'índex de confiança en el futur immediat i a mitjà termini, creix l'índex de creixement industrial, les inversions estrangeres al país superen les dels anys anteriors, han baixat encara més els tipus d'interès, ha crescut més d'un 10% la venda de cotxes..... Senyor Rajoy, estem demostrant que la societat civil i econòmica funciona força bé.

Si us plau, senyor Rajoy, fem unes terceres eleccions, i unes quartes, el país necessita respirar per créixer. Si us plau, senyor Rajoy (i Sánchez i Iglesias) més eleccions, més i més, fins que arribem a un atur acceptable i a un creixement digne. Aleshores pactin el que vulguin, ja ens haurem salvat. Nosaltres sols.