el millor que poden fer els diputats de la que serà, a partir de dimarts vinent, la XII Legislatura espanyola, és descarregar-se al mòbil l'entreteniment electrònic del moment, Pokémon Go, i posar-se a caçar ninotets manga per evadir-se de la realitat més patètica. Així, potser els soferts electors guanyarem una mica de tranquil·litat merescuda i ells deixaran de fer el ridícul amb les negociacions de la Señorita Pepis.

El dubte és saber si aconseguiran caçar res, perquè, de moment, la feina que representa que els correspon fer no està, ni de bon tros, executada, demostració absoluta de la incapacitat més enorme. Ens han obligat a votar una vegada més i continuen comportant-se, tots plegats, com nens petits (i que ens perdonin els nens petits): el primer, Mariano Rajoy, que es pensa que els altres l'han de fer president per obra i gràcia de l'estabilitat i de la reputació nacional (que busseja per les clavegueres més profundes i pudent de fa temps). I si féssim alguna proposta (reformes institucionals, per apuntar-ne una), president en funcions

El segon -anem per odre d'escons-Pedro Sánchez: i si posem alguna condició a la investidura de l'enemic que pugui significar alguna millora en algun àmbit (econòmic, polític, social) que ens alegri una mica l'existència als espanyols per força i als que no ho són? El tercer, Pablo Iglesias: i si parem de fer l'indi, ens oblidem de sorpassos futurs i procurem per la classe treballadora que tant es posen a la boca fent que passi alguna cosa (pacte d'esquerres, per dir-ne una a l'atzar).

El tercer, Albert Rivera: i si deixem en pau el PSOE i busquem alguna sortida per aquest país (o el que sigui) que diu estimar-se tant? I els quarts, els independentistes: i si mentre no arribem a l'Arcàdia (digui's Arcàdia, digui's república) catalana provem de treure profit d'una cojuntura política com a mínim poc clara per omplir una mica el cove buit de peixos de fa uns quants anys? Res, vostès a la seva, que el país ja se'n sortirà solet. Dediquin-se a caçar pokémons; oblidin-se de la política.