De la mateixa manera que qualsevol habitant ha de pagar per la neteja de la ciutat, potser comença a ser hora que Girona creï un impost de neteja als propietaris de cada gos, perquè cada dia una brigada es dediqui, en exclusiva i amb intensitat, a atacar amb aigua i sabó a pressió les pixades a les parets d'edificis particulars i a retirar les merdes que molts no recullen. Perquè interpreto que la taxa anual de 34 euros que cobra l'Ajuntament per la tinença d'animals no cobreix la neteja i, encara menys, les parets i espais particulars com portes o persianes comercials, que són els més perjudicats pels milers de litres d'orins amb els que cada dia reguen Girona. També es fa difícil saber quin percentatge de propietaris de gossos paga aquesta taxa de tinença. Només cal passejar una mica i tenir nas. Totes les cantonades d'edificis, fanals, portes de locals... de Girona presenten un color negre intens, com si fossin taques de combustible, que desprenen una inten?sa i repugnant fetidesa àcida de pixats. El propietari d'un restaurant a sota de casa cada dia es veu obligat a obrir la persiana de l'establiment amb guants. Està cremadíssim.

No ens enganyem, la conscienciació només serveix per a una part de la ciutadania civilitzada. Els imbècils són immunes al civisme i a les campanyes. Campanyes que, d'altra banda, no fa aquest Ajuntament i que sí que es feien quan la ciutat estava governada per gent dedicada a Girona i no a gallejar.

A causa de la seva dimensió abastable i el seu urbanisme amable, Girona s'ha convertit en una ciutat amb una increïble densitat de gossos. D'uns anys cap aquí la població d'aquests animals s'ha disparat. No és estadística, sinó la simple intuïció de qui té ulls a la cara. Ja no només tenen gossos persones amb sensibilitat i estima pels animals, sinó que qualsevol s'hi atreveix. El resultat de tot això comença a ser insuportable per culpa d'aquests que tenen animals per caprici i que no respecten cap norma de convivència i ni tan sols tracten bé la seva mascota.