Cada dia estem més inconstitucionals. I això treu de polleguera Xavier García Albiol i li fa dir uns estirabots que freguen el gènere de la ucronia. Posats a fer ciència-ficció, estaria bé que Marty McFly pugés García Albiol al DeLorean i el passegés per la Barcelona de 1939. Així podria comprovar, en viu i en directe, com el parlament català va ser una de les tantíssimes llibertats esborrades per la dictadura de Franco.

Sembla mentida... Ja han passat cent anys de l'alzamiento i, malgrat això, a l'Espanya en funcions que lidera Rajoy hi continua bategant la dèria d'esborrar les reivindicacions, democràtiques i ben legítimes, del nostre parlament. Cada sentència i expedient que ens dedica el Tribunal Constitucional ens apropa a un reboot polític d'Eraserhead, on nosaltres juguem el rol de criatura ocelliforme, estrafeta i desplomada.

Aquesta vegada, tot s'ha de dir, el personal del TC ha tingut més vista. En comptes de tirar pel dret contra Forcadell, s'ha donat tres setmanes per decidir què vol fer-ne. Si l'haguessin encausada o suspesa, a part d'enviar un missatge força galdós a la resta del món civilitzat, s'haurien trobat amb un 11 de setembre molt difícil de gestionar. I, de retruc, haurien complicat les sumes de peres i taronges que està intentant Rajoy.

Què passarà al setembre? Bufa! Això no ho saben ni García Albiol ni Marty McFly. Però si volen viatjar al futur amb el nostre servei de rodalies, ho tenen cru. Pobrics! Es quedaran atrapats per sempre a l'oest salvatge i preconstitucional.