Receptes d'estiu: Gambes a l'allet

«Mira que maques que són. Mira quin color. Del mercat, de la Mari. I es pelen la mar de bé»

10.08.2016 | 10:06

Tu seu. Relaxa't. Guapa i reguapa. Que avui cuino jo. Que portes un dia que déu n'hi do. Seu i descansa. Que et faré unes gambes al ajillo que cauràs de culs, ja ho veuràs. Que tinc una dona que no me la mereixo. Et porto una copa? Què et ve de gust? Un vermut? Anda, la niña quiere un vermú. Yo te lo preparo. Faltaría más. Anda que no te quiero yo a ti. Amb una oliva? I amb taronja? I amb gel, és clar que sí. Volando voy. Tu posa't còmoda. El llibre? Quin? Està a la tauleta? És clar que sí mi amor. Vols el diari, també? No, el diari no. Molt bé. Doncs el libro de mi niña, pa' que se relaje. I les ulleres. Toma. I ara ve el vermut. Bien fresquito, con hielo y con naranja, com a tu t'agrada. Estàs bé? Anda que no estàs bé. Va, les gambes. Som-hi. Les començo a pelar. Tens gana? Mira que maques que són. Mira quin color. Del mercat, de la Mari. I es pelen la mar de bé. Sents l'oloreta de l'all? ¡Tengo un hambre que da calambre! Hi poso una mica de bitxo, també. Ja ho tenim, eh? Faig pa amb tomàquet? Sí? I uns seitons, vinga va. ¿Qué tal el vermú? A veure? Anda, qué rico. Jo també me'n faré un. Les gambes ja gairebé estan. Una mica de sal. Gambitas pa' mi niña, pa' que esté contenta. Quina pinta. Toma, unas aceitunitas, pa' picar. Qué ricas. Ja quasi ho tenim. Quina olor, la sents? Ja t'has acabat el vermut? ¡No me lo puedo creer! Te'n faig un altre? De veritat? Anda. Otro vermú pa'l gorrión. Marchando. Anda que no estás bien tú aquí. Les gambes ja estan, ara sí. Apa, a sopar. Els coberts. El pa amb tomàquet. I els seitons, aquí. Espera, tovallons. Ja està. Què tal? Delicioses. Sí, oi? Com tu. Mi niña. Ven p'acá. Anda, date prisa que cuando acabes te voy a dar un meneo que te vas a enterar. ¡No te rías! Anda que no te quiero yo a ti.
Ingredients: Mig quilo de gambes, mig bitxo (opcional), quatre grans d'all, oli d'oliva i sal.

Dificultat: Baixa. Si aconseguim pelar les gambes sense trencar-les i que no se'ns cremin els alls tot anirà bé.

Elaboració: Primer de tot pelem els alls, els aixafem i els tallem a trossets ben petits. També tallem el bitxo, en anelles molt fines. Si no ens agrada gaire el picant el bitxo no cal que l'hi posem -però si l'hi posem el plat té més gràcia, això sí. Les gambes les pelarem en cru: hi podem deixar les cues senceres. Una vegada pelades, les salem. Posem oli a la paella i comencem a escalfar l'all i el bitxo, a foc lent, perquè no es cremi de seguida; la idea és que l'oli vagi agafant l'aroma de l'all a poc a poc. Quan l'all comenci a agafar color apugem una mica el foc i hi afegim les gambes i no deixem de moure la paella -les gambes s'han d'anar desplaçant per la paella, com si les fessin patinar. Només s'han de fer un parell de minuts, han de quedar poc fetes i sempre procurant que l'all no es cremi. Ja ho tenim! És un plat molt senzill, deliciós i que fa posar de bon humor -i si abans et beus un vermut o dos, encara més! Que te'l facin expressament per a tu un vespre d'estiu són molts punts extra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema