Salt és un tema de país, no arribarem a una solució si ho plantegem només des del municipi. Més o menys aquestes paraules les han utilitzat diferents responsables polítics del municipi, independentment del partit. Un punt de partida coincident en el qual es visibilitza que fan falta més recursos, més visualització i més implicació en fer de Salt un exemple de poble-ciutat de la Catalunya del s.XXI.

Per això considero una gran notícia que l'ANC hagi escollit aquest any Salt com a municipi on se celebri una de les concentracions de la Diada. És una gran oportunitat per donar a conèixer la situació de Salt, però sobretot la vitalitat del poble, les ganes de participar, les associacions, la cultura popular expressada de moltes manifestacions diferents i vinguda d'arreu del món.

Posant Salt com un dels cinc punts on se celebri la Diada tindrem la possibilitat d'ensenyar tot elquè és Salt, podrem ensenyar les places, els carrers i les persones que fan créixer el poble. Però sobretot es veurà el suport que totes les comarques donaran al municipi. Vindran persones de les comarques gironines perquè volen commemorar la diada i perquè volen construir un país millor. I sense cap dubte, per construir aquest nou país hem de passar per Salt. Hem de mirar el poble i aprendre'n. Hem de saber la història del poble i la situació actual. La societat catalana del futur tindrà molt a veure amb el què està passant a Salt i hem de saber com conviure, com cohesionar-nos i sobretot escoltar-nos.

Que ningú dubti a sumar-se a la diada de Salt, serà una jornada històrica per al municipi. Segurament la mobilització més gran que hagi viscut el poble. Més que la marxa que demanava la indepen?dència del poble o la manifestació per viure en pau i bé del 2011.

Que Salt sigui la capital de la república de la diversitat vol dir que tot Catalunya escoltarà les necessitats del poble. Que descobrirà les necessitats que té el poble. Però el què és, encara més important és que a partir del 12 de setembre seguim escoltant a Salt i descobrim tots els racons del poble. No desaprofitem l'oportunitat.