La grandesa de la química radica en el fet que existia molt abans de l'aparició de les persones. No necessita de la gent; forma part de l'univers. En l'astre més llunyà de qualsevol sistema, si alguna cosa hi ha allà, és química. Aquesta ciència està per sobre del bé i del mal. Per tant, no hi ha dubte que ha tingut i tindrà un paper essencial en el progrés durant els últims mil·lennis i en els pròxims.

Després d'haver estat la base de desenvolupaments assolits en altres camps, en el present se li obre el repte de la fusió de diverses disciplines. Les telecomunicacions, els transports, la medicina, la biotecnologia... depenen de la invenció de nous materials que sustentin les nostres peticions.

La química proporciona millors eines amb les quals posar en marxa la creativitat en altres àrees del saber, el treball, l'oci o les activitats domèstiques. El futur de la comunitat internacional, tant des del punt de vista de l'ocupació i la riquesa com de la protecció del medi ambient i de la qualitat de vida, dependrà en un món cada vegada més global i obert dels reptes de la innovació científica.