Amb tonyina? No, no en porta. Que et dic que no. Segur. Que no. T'ho juro. Pesat. Que ets un pesat. No, la puttanesca es fa amb anxoves. Anxoves. Aquests peixets petits i salats, saps? Que burro que ets. M'ho va ensenyar en Marcello. La millor puttanesca del món. Vols que la fem? Sí, ara! Tenim tota la tarda... Segur que no t'has menjat mai un plat de pasta per berenar. Va, la fem! Espera. Ho tenim tot? Tenim anxoves. Tenim pasta. Tenim alls. Hòstia, olives negres. Merda. No, no, espera! Mira, sí, quedava aquest pot petit. Tàperes, alls... i tomàquets. Perfecte! Va, posa'm una copeta de vi. Sí, ara, què passa? El blanc. Està fresquet? Fantàstic. L'obres tu? Posem música! Vaig posant l'aigua a bullir. La sal la posarem després, que si no tarda més. Gràcies. Boníssim. Salut. Amor també? Quant d'amor? Una mica? Així? Una mica més? Una mica més aquí. Va, prou, para. Els alls. Els piques tu? Sí, així... així, molt bé, ben petit. Perfecte. Tu ves fent. Ara quan l'oli estigui calent ja els podràs tirar. Jo vaig tallant les olives. Molt bé. Ah, ja tires l'all? A veure? Però què has fet? Els has tallat molt grossos. Mira. Mira això. Quina merda. Però per què els has tallat tan grossos? T'he dit molt petits. Però que no m'has sentit? Treu-los. Sí, treu-los. No et costa res. Mira, agafes l'espàtula i els treus. Així. Què et passa? Tampoc costa tant. Per què no? Quedarà una merda. Que no ho veus? Però per què no els vols treure? No costa gens. Mira. Hòstia puta. Veus? No costa tant. Però per què et poses així? No n'hi ha per tant. No t'enfadis, ja ho faig jo. Mira, ja està. On vas? Com? Que te'n vas? Però per què? Espera. Espera! No te'n vagis. Espera. No te'n vagis, sisplau. No te'n vagis.

Ingredients: Espaguetis (110 grams per persona), anxoves, alls, tomàquets frescos, tàperes, olives negres, orenga i alfàbrega fresca.

Dificultat: Mitjana. No és una recepta ràpida però no és gens difícil.

Elaboració: Posem aigua freda a bullir i, quan hagi arrencat el bull, hi tirem sal i la pasta. Pelem els alls i els tallem a trossets molt petits. Per altra banda, tallem les olives (sense pinyol) a rodelles. Tallem els tomàquets a daus. Piquem l'orenga i l'alfàbrega ben petites. Finalment, tallem les anxoves a trossets i ho reservem tot. Escalfem oli en una paella i quan sigui calent hi afegim els alls, a foc lent perquè no es cremin. Quan tinguin color hi afegim el tomàquet, i quan hi hàgim donat un parell de voltes, les olives, les tàperes i les espècies. Quan el tomàquet estigui fet (és un plat d'estiu i no ens interessa molt i molt cuit; ha de conservar un punt refrescant) tanquem el foc i hi afegim les anxoves, que s'integraran a la salsa amb l'escalfor residual (si les afegim al començament de tot quedaran totes desfetes). Escorrem la pasta i l'afegim a sobre la salsa. Ho barregem en calent perquè s'integri tot bé. És un plat contundent i refrescant a la vegada i és important no ser antipàtica durant l'elaboració perquè és més divertit menjar-se'l en companyia.