Forallac, contaminada

EStrella Folch-Rusiñol . Vulpellach.

L'aigua està contaminada. La compa?nyia d' aigua (Sorea ) aconsella que ni tan sols el bestiar la begui. I les terres que es reguen amb aquesta aigua? I els aliments que conreem en aquestes terres? Tractaments fitosanitaris i purins que es llencen cada dia. Cada any augmenten els conreus de blat de moro i també les granges de porcs. Porcs que vénen i van, arriben de petits, s'engreixen i marxen fora. Ens deixen tones de purins plens d'antibiòtics que serveixen per fertilitzar aquests camps. A la Bisbal s'ha fet una reunió informativa. Al municipi de Forallac cap. Quina terra volem deixar?

La pastera

JOSEP RUIZ GARCIA. santa coloma de farners.

Europa jo la veig com una pastera que navegant pel mar de la història ha viscut vicissituds de tota mena. Hi ha hagut situacions compromeses en què perillava l'estabilitat de la barca, però amb diàleg i sentit comú, i a voltes de forma salvatge, s'han superat amb les consegüents dosis de dolor i desolació.

Hem après a que ho remem tots en la mateixa direcció o la barca s'enfonsa.

Avui a aquesta pastera hi vol pujar molta gent que des dels seus llocs d'origen i gràcies al mitjans de comunicació de masses veuen en ella un lloc on poder viure i desenvolupar-se amb dignitat i això provoca uns vaivens que podrien fer naufragar aquesta embarcació.

Aquells que diuen que en aquesta pastera hi cabem tots haurien de tenir en compte i saber que tot te un límit i que si es sobrepassa pot se'n pot anar en orris.

Fem que cadascú a casa seva tingui la possibilitat d'aconseguir un nivell de vida digne i acceptable i que ningú es vegi abocat a abandonar la terra on ha nascut i crescut.

Ho diu un fill i net d'immigrants.

Els Jocs Olímpics, alguna cosa més que medalles

Jesús Domingo Martínez. Girona.

Aquest esdeveniment esportiu universal, els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, ha de servir per consolidar els llaços de fraternitat entre els pobles i les nacions. En la dimensió individual ha de ser una oportunitat per als bons exemples i per al sa desenvolupament de les habilitats personals. Si hi ha una activitat que caracteritza l'humà és l'esport, com a forma privilegiada del joc. La seva sana pràctica s'engrandeix en la mesura en què es desenvolupen una sèrie de virtuts, entre les quals es troben l'esforç, la tenacitat, la lleialtat i el compliment de les regles de joc, el treball en equip i la generositat envers els perdedors.

Tal com ha assenyalat el papa Francesc en un missatge dirigit als que participen en els Jocs de Rio, en un món que té set de pau, «l'esperit dels Jocs Olímpics pugui inspirar a tots a combatre la bona carrera (...) desitjant aconseguir com a premi no una medalla, sinó una cosa molt més preciosa: la realització d'una civilització en la qual regni la solidaritat», ha conclòs el Papa, expressió amb la qual estic totalment d'acord.

Contra l'exposició d'estàtues franquistes al Born

carme rodriguez. roquet-jalmar. .

Com a patriota catalana, em sento profundament dolguda amb la idea del consistori barceloní de fer una exposició d'estàtues franquistes. No entenc a què ve aquesta idea quan encara tenim morts enterrats a les cunetes i no s'ha demanat perdó ni per l'assassinat del president Companys, escollit democràticament pel poble català. I menys fer-ho a l'esplanada del Born, principal símbol de la resistència, de la lluita i del patiment de la nació catalana.

Per aquest motiu, he obert una petició a Change.org SÍ AL BORN, NO A FRANCO, en la qual demano el màxim suport de tota la gent a qui aquesta exposició els faci tant mal com a mi. Aprofito aquest espai per demanar als seus lectors la seva signatura i la màxima difusió.

Molt agraïda.