Resposta de l'Institut Català d'Oncologia

Àngel Vidal. Director adjunt de

l'Institut Català d'Oncologia.

Dissabte 20 d'agost, la lectora Josefa Asunción publicava una carta en la qual lamentava que des de fa uns dies els pacients de l'ICO Girona, situat a l'hospital Dr. Josep Trueta, no reben el tractament de quimioteràpia el mateix dia de la visita al metge, com era habitual, i atribuïa aquest fet a una màquina espatllada.

Volem informar que el canvi organitzatiu no és per aquesta causa. Les sales de citostàtics, on es preparen els tractaments de quimioteràpia, han de sotmetre's a controls periòdics molt estrictes. Mentre la sala de l'ICO Girona està en aquest procés de control, tots els tractaments es preparen en un altre centre de l'Institut Català d'Oncologia, en aquest cas el situat a l'Hospitalet de Llobregat. Això provoca que el tractament no es pugui aplicar el mateix dia de la visita amb l'oncòleg, sinó que s'ha de fer l'endemà.

Entenem les molèsties que ocasiona el fet d'haver-se de desplaçar dos dies seguits al nostre centre, per això tan bon punt acabin els controls es tornarà al procediment normal.

Platges accessibles a Calonge-Sant Antoni

Jordi Soler i Casals. Alcalde de

Calonge.

En referència a la notícia titulada «Denuncien problemes d'accessibilitat per a minusvàlids a la platja de Sant Antoni», vull aclarir diversos aspectes.

En primer lloc, quan es parla de diversos usuaris vol dir només dues persones que sembla que només miren pel seu interès just a davant d'on s'allotgen. Des de l'Ajuntament de Calonge hem fet actuacions des d'un punt de vista global que han millorat i molt l'accessibilitat a les nostres platges, arribant a ser un referent en aquest aspecte. Ara bé, difícilment podem fer feliç a tothom però em sorprèn que la queixa de dos particulars sigui suficient per redactar una notícia de més de mitja pàgina qüestionant l'actuació de l'Ajuntament. Segons les nostres dades l'any passat les platges de Calonge-Sant Antoni van tenir 728.000 usuaris. Em sembla que dues queixes puntuals no haurien d'amagar la realitat i és que la major part dels usuaris es mostren satisfets.

En segon lloc, pel que fa a accessibilitat, hem tingut molta cura per millorar els espais, els accessos i els serveis. Estic convençut que ho hem fet bé perquè en les enquestes de satisfacció dels usuaris de les platges l'accessibilitat rep una nota de 9,26 punts, és a dir, un excel·lent. I em pregunto: dues queixes particulars han de posar en qüestió tota aquesta feina? Un mitjà de comunicació ha de donar més importància a dues queixes concretes que a la valoració de milers d'usuaris? Veurem algun dia un titular que digui «Valoren amb un excel·lent l'accessibilitat a les platges de Sant Antoni»? Em fa l'efecte que no.

En tercer lloc, som pioners amb un servei que es diu «La platja a l'abast de tothom», situat a Torre Valentina des del 2005 i que cada any incrementa el nombre d'usuaris. És un servei especialitzat i que a l'estiu utilitzen més d'un miler de persones, algunes vingudes de pobles veïns. I no, aquest servei no està davant d'on s'allotgen dos usuaris particulars, sinó que està en un lloc pensat per tothom que el necessiti.

Finalment, seguirem treballant per millorar l'accessibilitat i els serveis a les platges, com hem fet fins ara, i com avala l'opinió absolutament majoritària dels més de 700.000 usuaris que valoren amb un excel·lent l'accessibilitat. Passin, i vegin.

Coneix la via pública el regidor de Mobilitat?

BENET BLANCH I VILÀ. GIRONA.

Referent a l'escrit aparegut al Diari de Girona, el 18 d'agost d'enguany, que textualment diu «Girona inicia les obres per crear un camí escolar davant l'Annexa», segons el regidor de Mobilitat s'han eliminat unes places d'aparcament que quedaven enganxades a la vorera (val a dir que quasi mai s'ocupaven, excepte a l'hora d'entrada i sortida del col·legi). Segons el regidor és perquè els vehicles no s'aturin ni pugin a la vorera, essent aparcament com poden pujar a la vorera, qui s'ho creu, a més a l'altra vorera ja hi ha pilones perquè no aparquin, amb senyals de prohibit estacionar i ratlla groga.

Aquest senyor, diguem molt diplomàticament, per no dir altra cosa, no s'ajusta a la realitat. Diu que s'ha consensuat amb l'escola, no ho sabem, i també amb els veïns, no és cert. Vàrem estar a l'Ajuntament demanant explicacions i la senyoreta que molt amablement ens va atendre va demanar-nos els números de telèfon tot dient que els donaria al regidor per parlar, encara esperem, però sí va donar explicacions a la premsa quan aquesta el va trucar, deu ser per penjar-se medalles. També diu que això facilita l'entrada als guals, altre falsetat, ja que per sortir o entrar aprofitem quan no hi ha cotxes per no dificultar el pas als usuaris de la via, ja que del contrari hem de fer moltes maniobres. Es diu que és per fer un camí segur per anar a l'escola, el que és perillós és la zona baixa, m'he emportat més d'un ensurt, sinó mireu com juga la mainada sense cap control pel mig dels matolls que hi ha a la sortida, part baixa i sense cap visibilitat. Perdoneu l'expresió, et surten com animalots, creuant sense mirar i amagant-se darrere dels contenidors de deixalles.

Aquí coincideixen tres carrers a més de l'entrada a l'Institut Vives. Aquest tram si és un camí segur pels escolars, val a dir també que amb aquesta actuació que estreny el vial hi ha més possibilitat que els camions de deixalles, que si no t'apartes t'aparten, «la calle es mia», puguin estampar-se a les jardineres o als habitatges, igual que els taxis i altres usuaris de la via, que per alguns el codi de circulació no existeix.

Veritablement aquest senyor coneix la via pública?