Agraïment de la família Estrach

M. Teresa i Anna M. Estrach.

El passat diumenge 21 d'agost el nostre pare, en Joaquim Es?trach ens va deixar, als 96 anys, després d'una llarga malaltia.

Amb aquest escrit volem agrair a totes les persones que ens heu fet arribar les vostres mostres de condol, així com els diversos escrits apareguts a la premsa fent-se ressò de l'empremta que ha deixat en el món de la docència a la seva estimada Girona.

Descansi en pau.

Llançà, vacances truncades

Maricarmen Delgado de Luis. bilbao.

Això és el que ens ha passat a diverses persones que hem escollit aquesta localitat per a gaudi de les vacances, a causa de les insuportables obres majors, menors, lampistes, guixaires, camions grua i tots els seus derivats que hem hagut de patir per 2 obres de 7.30 del matí a 19.30 de la tarda dissabtes inclosos. Trucades a la Policia sense resultat, ens remeten a l'Ajuntament. Aquest ens diu que sí que es pot, un empleat ens diu que de 9 a 1 i de 4 a 7, i un altre que de 8 a 19 del vespre dissabtes inclosos. Els contractistes, a la seva des que vénen fins que se'n van tranquil·lament.

Un veí ens comenta que a ell li ho ha prohibit l'Ajuntament durant el mes d'agost. Privilegi de contractistes? Conclusió: el problema de Llançà per estiuejar no és la tramuntana.

Carta al Sr. Pedro Sánchez

Juan Carlos Alonso Anglada. Flaçà.

Crec que ha arribat el moment en què ha de declarar públicament quina és la seva postura política, no la del seu partit. M'explico:

Vostè no ha deixat de parlar del «canvi». Un canvi que sembla ser que passa, sobretot, per fer fora del govern el PP i, en particular, Mariano Rajoy. Però al seu partit no li interessa el «canvi». Està molt bé instal·lat en el bipartidisme, en l'ara tu i després jo, a les portes giratòries que els porten del govern a l'oposició i als consells d'empresa de les grans multinacionals establertes a Espanya i les grans empreses de l'Ibex 35. I, sobretot, en el caciquisme franquista de què gaudeixen, amb absoluta impunitat, en més d'una regió espanyola.

Vostè s'ha omplert la boca amb les paraules «serem valents», però és incapaç d'apostar pel «canvi» davant els barons del seu partit, davant de la possibilitat d'un referèndum a Catalunya (que pot sortir-li a favor dels seus interessos, té el 50% de possibilitats), davant de fer d'Espanya un país demòcrata i no un estat policial.

Si realment vol una Espanya millor, lliure de sospites i demòcrata, deslliuri's de les seves pors davant el partit, davant el PP, davant el que pot passar si els deixem votar (això és de demòcrates); deixi de pensar en quin lloc ocuparà quan ja no sigui diputat o president (si és que arriba, ho dubto llevat que accepti la proposta que li ha fet avui el Sr. Tardà) i aconsegueixi aquest lloc en la història, que sembla que anhela, com el president que va fer una Espanya millor, no com el que la va lliurar als que la van enfonsar, només per por al què diran.

Per la salut democràtica de tots, sigui valent ! No té res a perdre i sí molt a guanyar. Vostè, Espanya i Catalunya.

CE Anglès secció Funky

Pere Espinet i Coll. anglès.

Aquests dies fullejant el programa de Gales, he vist l'escrit del C.E. Anglès secció funky, on el president Toni Vega manifesta la tristor que per ell i el club representa la dissolució del funky per manca d'espai municipal. Val a dir que els components/tes del Funky han deixat un bon regust del nom d'Anglès arreu del món proclamant-se campiones nacionals, europees i mundials en les distintes modalitats on els diferents mitjans de comunicació han fet palesa de gestes de com un poble de poc més de 5.000 habitants ha plantat cara a les grans ciutats cosmopolites dels diferents continents.

Però malauradament la secció de Funky del C. E. Anglès deixa el nostre poble, els prop de cent nois/ies que practiquen aquesta especialitat esportiva podran continuant desenvolupant-la al poble veí d'Amer, que els ha ofert sopluig.

En nom meu i d'una bona part del poble us donem les gràcies, gent del Funky d'Anglès.

Fe d'errades

El producte que induïa a abusar de l'alcohol va ser detectat a Sant Martí d'Empúries i no a Castelló d'Empúries, com per error publicàvem dimarts a la pàgina 7.