Una de les notícies d'aquest estiu és que s'ha descobert un novè planeta. És gegant i està congelat. Se situa més enllà de Plutó, però encara dins del Sistema Solar. Així ho asseguren els astrònoms de l'Institut de Tecnologia de Califòrnia (Caltech), a Pasadena. L'anomenen Planeta Nou i és més o menys entre cinc i deu vegades més gran que la Terra. I seria el cinquè més gran darrere de Júpiter, Saturn, Urà i Neptú.

Els neoliberals estan molt contents. És que ara els economistes i polítics neoliberals de cop s'han tornat humanistes, conreadors de la ciència només pel plaer, la curiositat intel·lectual i els descobriments científics? És que potser ara als economistes els preocupa la cultura? No. Els polítics i intel·lectuals neoliberals continuen actuant sense entranyes, sense cor, sense cap mena de sentiment i emoció. Són així.

Ara s'han adonat que tenen possibilitat de fer negoci. Amb aquesta possibilitat ja trempen. A Esade, Iese, Eada, etc. han generat un nou màster anomenat «Planeta Nou: un nínxol per destrossar». D'entrada tenen tot un planeta verge per contaminar, per fer malbé. Estan pensant a edificar milions d'habitatges, on fer-hi carreteres i fins i tot s'estan plantejant construir-hi un AVE que hi faci la volta. Podeu estar pensant: però si aquest planeta està congelat i no s'hi pot viure? I què, els neoliberals han fet habitatges on no viu ningú i on no viurà ningú en els propers deu anys i no passa res. Han fet carreteres en el no res i han fet AVE que tampoc tenen passatgers. Si ho han fet aquí on hi ha oxigen per què no ho poden fer en un planeta on no n'hi ha!

Pensen construir-hi molts hotels, això sí que em sembla una bona notícia, així els turistes en comptes de venir a Catalunya se'n podrien anar cap al Planeta Nou i no emprenyarien. Hi veuen un avantatge afegit. Podran col·locar totes les seus centrals dels seus negocis allí, ja que en no haver-ho ningú, no hi ha Estat i no cal pagar impostos. Molt millor que Irlanda, on han de pagar un 0,0005 d'impostos. Apple diu que ja està preparada per enviar-hi la seva seu central. A més, el Planeta Nou ofereix moltes possibilitats per contaminar, ara és verge. A aquesta gent estranya els agrada contaminar molt, van començar per l'aigua, van continuar per la terra, després per l'aire i ara amb el fracking volen contaminar els subsòl. Com que ja no els queda res per contaminar ara ho podran fer al nou planeta. A més, diuen que han descobert un nou mercat, però si no viu ningú allí? A ells els és igual, de fet voldrien que a la terra tampoc no hi quedes ningú. Per especular amb futurs i CDS no cal la gent. Sabeu què faria jo? Enviar allí tots els Sala Martín de la terra i no deixar-los tornar mai més.