Fa poc, el periodista del Diari de Girona Albert Soler va escriure una columna titulada «En Mark Serra» dedicada a ell, a en Mark -amb K d'independència-. En Mr. K es va indignar de tal manera que va fer una publicació denunciant que alguns mitjans anaven contra ell -pobret- i va recalcar que tot i la «persecució mediàtica» ell no canviaria. Fins aquí cap problema. Al final del seu escrit fa referència a aquest diari catalogant-lo com a pseudodiari. Vaig estar donant-li voltes després de llegir aquest adjectiu, pensant si era un elogi o era quelcom irrespectuós per a tota la gent que treballa i col·labora amb el Diari de Girona. Vaig decidir llegir els últims posts que en Mr. K havia publicat. Al segon, vaig adonar-me que era un elogi. És un gran elogi que una persona radical, inculta i amb certs símptomes de problemes -no cal ser psicòleg per saber que hi ha alguna cosa que no funciona- titlli aquest diari de pseudodiari. El que em pregunto, com fa l'Albert al seu article, és si realment en Mark -la pseudoper-sona- és independentista o es algú contractat pel PP per fer mal al moviment independentista. En té tota la pinta.

Arran d'això vaig crear una nova teoria, anomenada «La teoria de la K». Aquesta teoria ve a explicar el fenomen de com dintre dels partits hi ha gent que treballa per a altres partits. La teoria està basada en declaracions i escrits de diversos personatge polítics. M'explico millor i poso un exemple, el de la musa d'aquesta teoria; en Mark Serra és militant del PDC, doncs segons aquesta teoria -i com he dit abans- ell està a sou del PP. No només passa amb partits independentistes. Segons els estudis i posterior resultat de «La teoria de la K», en Diego Borrego, regidor del PP a Figueres, el paga l'ANC. L'ANC pel que es veu té un pressupost molt elevat i es pot permetre «comprar» molta gent del PP, així cada cop que obren la boca un nou independentista neix. Després tenim casos estranys, com el de l'exalcadessa de Roses Magda Casamitjana, que encara ningú sap qui li paga, l'única conclusió que podem treure és que ni ella sap de quin partit és, ni el que vol ni el que és el socialisme. A Roses tenim un altre cas estrany, el del regidor Joan Plana (ERC):?és l'Església que està darrere seu a la recerca de nous fidels. En Joan és d'aquells que es caga en tot el que tingui a veure amb el catolicisme i amb la Setmana Santa però que després felicita i desitja a tota la comunitat àrab un bon ramadà, una bona festa del xai... i ho fa amb àrab.

Bé, el que ens explica la «Teoria de la K» és que la majoria de vegades quan la gent argumenta amb fanatisme o sense sentit comú l'únic que s'aconsegueix és que el receptor faci el contrari del que pretén l'emissor. Sé que és una pseudo-teoria -per no dir una merda-teoria- però no volia que s'allunyés gaire del que és la seva musa.