Mira que no em queia gens bé, trobo que sembla el Ken de la Barbie, poc expressiu i poc empàtic. No crec que tingui gaires conviccions fermes, ni gaires coneixements ideològics. Va voler una cosa impossible i és que un pacte amb Ciutadans tingués el suport de Podem. Ara bé, quan sento tota la vella guàrdia amenaçant-lo per tal que fa?ci president Mariano Rajoy em vénen ganes de posar-me al seu fa?vor i fins i tot d'anar corrents a Ferraz i afiliar-me al PSOE per fer-li costat.

D'entrada cal dir que va fer una cosa que va molestar molt la vella guàrdia: va voler consultar les bases! Ostres, quin gran error devia considerar Felipe González, ell només consulta les coses al multimilionari mexicà Carlos Slim. Quan vaig sentir el «jarrón chino» a la SER, vaig quedar estupefacte, quina immensa barra! Només té una explicació: ha perdut el senderi als iots.

Critiquen Sánchez pels resultats electorals de les dues darreres eleccions generals i als darrers dies pels resultats a Galícia i a Euskadi. Que el PSOE tregui resultats tan dolents es deu a diverses coses. En primer lloc al lamentable nivell polític, intel·lectual o ideològic que la generació de Felipe González va deixar al PSOE. A mitjans dels anys noranta el prestigi del PSOE era el d'una paparra. Hi va haver un intent de remuntar el PSOE amb el que es va anomenar «efecte Borrell», un assaig de retornar als fonaments del socialisme. Va guanyar també unes primàries. Va ser liquidat per González en aliança amb Prisa. Després va aparèixer l'anomenat bambi: el talante. Va guanyar contra pronòstic i contra tota la vella guàrdia del seu partit. Però el mes de maig de 2010 es va doblegar i humiliar davant dels grans poders de la banca, que, amb diners públics, va salvar. El CIS explica com la confiança de l'electorat cau en picat des de maig del 2010. És quan neix el 15-M de 2011 amb Rubalcaba ministre de l'Interior. A més, creu algú sincerament que amb Susana Díaz el resultats a les darreres quatre eleccions haurien estat millor per al PSOE? Si hi ha algú que ho creu és que és boig.

Pedro Sánchez s'ha enrocat en el no a Rajoy. És clar. No vol passar a la història com el líder que enterra la dignitat del PSOE. Pretenen que s'abstingui i deixi governar al partit més corrupte de l'Europa occidental. Els militants ho saben. Als vells dirigents i la Susana Díaz els és igual. Disset persones al dictat del rics contra 62.000 militants que van votar Sánchez. Ja ni dissimulen. Que es presenti la Susana Díaz a unes primàries dient que farà president a Rajoy a veure quants vots aconsegueix! Sánchez es va presentar a les eleccions dient que no és no. I ara el volen fer dimitir! Si algú no sabia com mana l'Ibex 35 i la Troica, aquí ho té: 17 valen més que 62.000 i que 5.000.000 de votants. I llavors hi ha gent que es queixa quan expresses dubtes sobre la qualitat democràtica.