Aquest cap de setmana, Girona estrenarà un Saló del Còmic que, des de fora, sembla que s'hagi muntat a la velocitat de la llum. Però la bona notícia és que es faci. I només podem desitjar-li que funcioni, que es consolidi i que acabi sent una cita indefugible per a lectors i fans. Els d'aquí, de més enllà i d'on sigui.

Després de la desaparició del Festival de Torroella, potser ja ha arribat l'hora de Girona. La ciutat fa molt bé de jugar-se-la, tot i que construir un saló amb cara i ulls és un repte complicadet. Però oferir, entre altres coses, la visió d'un lector com l'Albert Rossich -amè i expertíssim-, un homenatge a l'escriptor Víctor Mora o una sessió de dibuix amb Rafa Teruel, caram!, ja és un bon punt de partida.

A tots els qui ens embadalim amb les vinyetes, ens convé tenir una cita anual i solvent en algun lloc de les comarques gironines. Un punt de trobada que, més enllà de permetre'ns disfressar-nos o demostrar el nostre friquisme, sigui d'utilitat per als autors, els editors, els llibreters, els botiguers i el públic. Un espai que presenti propostes culturals pròpies. I que fomenti l'interès per l'art i la lectura.

Veig que, en aquesta edició, també hi participarà en Guillem Terribas. Hauria estat molt injust que no hi fos. Des de fa dècades, en Guillem ha treballat de manera entusiasta i activíssima perquè Girona compti amb un esdeveniment similar. Si grateu l'hemeroteca, comprovareu que, fa vint anys, la Fira de Girona ja havia fet un primer intent de saló. Esperem que el fil no es torni a interrompre.