El PowerPoint és un invent colossalíssim. Sense trencar-te gaire les banyes, et permet fer presentacions elegants i ben acabades. Quin miracle! A Batxillerat, uf!, tremolava cada cop que havia de retallar fotos, lletres i figures geomètriques. Per molt que m'hi matés, el resultat recordava el pas de l'huracà Mateu pel mig d'un palmerar.

Gràcies al PowerPoint, s'han acabat les tisores de punta rodona i el potet de cola blanca. Muntar-ne un és tan fàcil que no m'estranya que al PP de Génova se n'enamoressinÉ L'any 99, recordem-ho, no existia WhatsApp i no podies crear un grup de xat de "finançament il·legal de les campanyes". Solució? Passar un Powerpoint rapidet als alcaldes madrilenys, per ensenyar-los a delinquir millor.

VejamÉ Si a Génova haguessin disposat de més temps, més diners i un equip creatiu, podrien haver muntat uns videoclips protagonitzats per titelles de guant, amb ulls boteruts i boquetes esbatanades. Com Barrio Sésamo, per entendre'ns. Acomboiats per un cor de rialletes pregravades, els titelles anirien explicant als alcaldes com torejar-se el Tribunal de Cuentas. Però Bárcenas i companyia, esclar, només valoren la creativitat quan la poden aplicar a l'enginyeria econòmica o l'espoli de fons públics. Per això les diapos del seu PowerPoint són tan grises i tan casposes. L'únic color que hi han inclòs és un taronja estridentíssim i l'apliquen a conceptes com "Delito Electoral". El recurs, tan subtil, em recorda el "Tilt" que apareixia a les màquines de pinball, cada cop que t'emprenyaves i els clavaves una garrotada.