Estació de Renfe

F. Xavier Roca Font. Palau-Saverdera.

Tenir la sort d´anar a l´estació de Renfe a Girona és un plaer, ja que és un lloc on a més d´esperar el tren es poden fer més coses. Sobretot si hi plou, només cal portar xampú i et pots dutxar aprofitant la quantitat de degoters que hi ha o si no pots donar suport al personal de neteja i agafar una de les moltes galledes que hi ha repartides en tota l´estació i un pal de fregar i començar a netejar. En resum, una estació adequada a la vida moderna.

Bob Dylan

joan enric carreras mercader. Bellcaire

d´Empordà.

La notícia del premi Nobel de Literatura per a Bob Dylan ha estat la millor notícia per a molta gent i sobretot per als de la meva generació, per a la qual el mític cantant de Minessota ha estat una icona per a totes les persones que vam descobrir, cap als anys 60, la necessitat de lluitar per un món millor. Les seves lletres prenyades de poesia i de lluita contestatària van entrar en la nostra joventut en un moment en què també teníem aquesta actitud davant un règim totalitari i aquesta comunió de sentiments va fer de nosaltres persones emprenedores i de sentiments pacifistes que encara ara són el motiu de moltes coses del nostre caminar per la vida. La nostra generació mai podrà oblidar «Això amic meu, només ho sap el vent, escolta la resposta dins el vent» i ens preguntem el que avui encara és una necessitat, tal com deia Dylan «fins quan caldrà veure plorar el món...» aquesta resposta no la tenim encara, espero que els nostres governants ho tinguin en consideració i vulguin ser-ne partícips del qui ha premiat amb aquest Nobel. Gràcies Dylan per haver-nos fet millors. Gràcies.

Sant Feliu de Guíxols, ciutat agraïda

Francesc A. Picas. LA JONQUERA .

L´any 1962 , a Sant Feliu de Guíxols, es construí un magnífic bloc de pisos per a famílies obreres. Es denominà Urbanización Miguel Mateu, per recordar, agraïts, el promotor.

Miquel Mateu era un gran industrial, i el 1936 la revolució anarcomarxista li usurpà les indústries i propietats. Va ser perseguit a mort. Es refugià a l´Espanya nacionalista, i en acabar la guerra Franco li retornà la propietat de Peralada confiscada i totes les indústries usurpades pel govern marxista de 1936, com també les retornà a tots els industrials catalans confiscats. El féu alcalde de Barcelona.

L´Ajuntament de Sant Feliu ha qualificat Miquel Mateu de franquista, un nom, segons ells, nefast, i ha acordat esborrar de Sant Feliu el seu nom, i tots els símbols franquistes.

Per què l´Ajuntament no enderroca totes les cases de la urbanització Miquel Mateu i no en fa de noves, per netejar Sant Feliu de franquisme?

La ciutat de Sant Feliu, el 1962, va estar agraïda a Miquel Mateu. D´ajuntaments malagraïts l´infern n´és ple.

Dylan/Cohen

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque.

Torroella de Montgrí.

Ara que sabem que Bob Dylan ha estat guanyador del premi Nobel de literatura 2016, que molts tornarem a escoltar les seves cançons i que segurament ens arribaran properament impreses les seves lletres per poder-les llegir, jo recomano també d´escoltar les cançons d´un altre gran músic com és Leonard Cohen, de qui sí que de sempre he llegit els seus poemes impresos en llibres i que bé hauria pogut estar ell el receptor del premi. Conformem-nos, però mentres­tant amb el fet que el gran Bob Dylan hagi estat guardonat i que els membres del jurat del Nobel ens hagin sorprès amb una concessió que és tot un reconeixement al canvi de paradigma cultural que suposà una generació.