després de la seva rendició incondicional, el PSOE s'obstina a demostrar que amb Rajoy hi haurà sexe, però no hi haurà amor. Aquesta distinció escolàstica es revesteix del formulisme «abstenció tècnica», mitjançant el qual una dotzena de socialistes traïdors s'abraçaran al PP mentre la resta fa veure que repudia el millor amic de Barberá, Bárcenas, Rato i Correa. L'equivalent financer d'aquesta figura és el «préstec tècnic», que comprometria només el director de la sucursal i no a l'entitat bancària en el seu conjunt. En efecte, són dos conceptes falsos. La dotzena d'abstinents representen al conjunt del socialisme, igual que l'empleat bancari implica al banc en què treballa.

El PSOE no pot coronar Rajoy i preservar una quota de dignitat, dos fets tan incompatibles ara mateix com rebutjar la investidura i oposar-se a unes terceres eleccions. S'abstindran els 85 diputats, tot i que les imatges infamants que recolliran a parlamentaris d'esquerres proclamant a un partit de dretes amb més corruptes que escons, només recollissin la sacrificada «abstenció» d'una dotzena d'escuts humans.

Pitjor encara, la junta que va dirigir el cop contra Pedro Sánchez també imposarà l'aplaudiment a Rajoy al minvant contingent de votants socialistes.

Al PSOE no li sobren vots, i a sobre està indicant als resistents que millor farien a dipositar directament a l'urna una papereta amb l'efígie de Rajoy. El mer suggeriment que uns pocs carreguin amb la infidelitat socialista en ple demostra que ni la gestora es creu els seus pèssims discursos autoexculpatoris. S'han pronunciat contra la voluntat expressa dels seus votants i militants, emesa mitjançant el vot. Els socialistes no lliuren al PP un grapat de diputats. Li regalen un segle d'història, incloses les victòries de González i Zapatero amb nacionalistes que ara repudien. El nou PSOE prefereix Rajoy abans que Sánchez.

A propòsit, en què s'assemblen González, Zapatero, Susana Díaz, Javier Fernández, Rubalcaba, García-Page, Fernández Vara, Lambán, Ximo Puig i altres acèrrims de Rajoy? En què cap d'ells ha de votar-lo.