Ens han ensenyat que en l'escala biològica, hi ha els vegetals, després els animals irracionals i finalment i gran creació de déu hi trobem els humans, se suposa que racionals. Ja és molt suposar. No entenc qui dimonis devia inventar-se aquesta divisió tan ximple. Segurament devia ser un biòleg que s'havia fumat uns bolets o una plantació sencera d'herbes semiprohibides. Es deia que els humans érem els únics animals intel·ligents. Amb una simple lectura d'un diari ens adonem ràpidament que molt intel·ligents no som. Persones com cal com el filòsof Jordi Pigem diuen que «no som els únics éssers dotats d'intel·ligència». Era de preveure. Anem a analitzar dos dels animals de companyia més comuns. El gos i el gat. Què fan els gossos i els gats? Fan companyia. No tenen cap mena d'obligació social. Tampoc tenen ciutadania, per tant no s'han d'informar i no han d'anar a votar. A més és molt millor un gat que un gos, perquè com deia l'enyorat Perich: heu vist mai un gat policia?

Els humans som els únics essers del planeta que portem rellotge i tenim tota mena d'obligacions: socials, econòmiques, laborals, polítiques, de veïnatge i familiars. I es clar vivim estressats i prenent tota mena de productes que alteren la consciència, legals o no.

Però amb tot encara no hem analitzat el paper dels pobres vegetals, tan poc valorats. Tants aires de superioritat que ens donem en referència a ells i ara resulta que poc a poc ens anem adonant que les plantes són molt superiors que els humans. Com es pot demostrar? És fàcil. Les plantes no fan quasi res de res, amb la senzilla funció clorofíl·lica en tenen prou. Converteixen per l'efecte de la fotosíntesi l'energia del sol en energia química. És a dir converteix diòxid de carboni en compostos orgànics. A més alliberen oxigen. I tot això sense fer res de res. I encara creieu que els humans som superiors?

Tota aquesta reflexió sense citar fins ara els de la comissió ètica de la UE han decidit que el fet que el darrer president de la UE, Durao Barroso, treballi per Goldman Sachs no vulnera cap principi ètic de la UE. Brillant! «Comissió ètica» i «UE» és un oxímoron. No us ho he dit, però un humà no arriba a 20.000 gens, una mosca en té uns 13.700, un cuc uns 19.000, l'arròs 50.000 i una simple pastanaga té 32.000 gens. L'home de les Illes Açores segur que no arriba a 1.000. I Rajoy quants gens deu tenir? Ara quan se'ns pixen a la cara no diuen que plou sinó que se'ns pixen a la cara. I a més els de UE no alliberem oxigen. Per cert 7,9 milions de persones volien Rajoy de president i 12.000.000 no. I això sense comptar Ciutadans. Els gens dels votants són escassos però correctes. El problema està fora de les regles del joc democràtic.