hospital Josep Trueta pot anar a Girona o no. Cap dels arguments que mantenen des de fa anys des de la plaça del Vi és irrebatible. I com més temps passa, més arguments acumula en la seva contra. La idoneïtat del lloc, les comunicacions, l'acumulació de serveis, el projecte mateix, etc. Sempre hi ha una excusa. El Trueta és una necessitat. És un edifici vell d'impossible gestió. El mateix president de la Generalitat en va parlar el dia que el feien fill predilecte d'Amer i hi havia una manifestació independentista convocada a Barcelona. Imaginin la gravetat de la situació de l'hospital.

Diuen que el Trueta al nord de Girona equilibraria el creixement urbanístic que s'ha produït al sud en els darrers anys. Suposo que per això van aprovar a corre-cuita un pla urbanístic perquè la futura i nova Clínica Girona s'instal·lés al sud de la ciutat, a la carretera Barcelona. Per l'equilibri.

El projecte que defensa Girona -i també el Govern català des del temps de Marina Geli- és que sigui l'hospital de referència de les comarques gironines. El llenguatge els traeix: han assumit que ja no ho és i que no han fet res per evitar-ho. Tot per evitar que vagi a Salt. Ara, l'instal·lin on l'instal·lin, ho serà. El que cal és una decisió. No calen més paraules.