Un petit detall

del PP

JOSEP MARIA BOSCH girona

n Fins ara, cada vegada que el PP feia una gran barbaritat en contra de Catalunya, he escrit una carta de denúncia en aquest diari. Quan la barbaritat no era tan gran, no ho he fet, ja que haurien estat centenars de cartes diàries.

Avui, en canvi, faig bona aquella dita castellana que diu que és «de bien nacidos, ser agradecidos». Em refereixo al canvi del delegat del Govern de l´Estat a Catalunya. Vegem-ho, bo i analitzant els perfils de la persona cessada i la nomenada. Pel que fa a la persona cessada, es tracta de la tristament famosa María de los Llanos de Luna Tobarra, de la qual he parlat massa vegades: una persona inútil, sense idees, més enllà de la seva ideologia extremadament tancada. Tant és així, que no se li coneix cap actuació positiva: només ximpleries de l´estil de quina bandera té (o no té) un ajuntament€ tasca, aquesta, que podria fer qualsevol funcionari de baix nivell. Totes les seves accions han tingut un alt nivel d´estupidesa, com ho demostra la suspensió de la votació, a Tossa de Mar, per veure si volien, o no, un port esportiu. Tant és així, que, si observeu els vídeos dels diferents actes en què participava, veureu l´alt grau de molèstia i incomoditat que sentien aquells -no importa de quin partit polític- que estaven al seu costat. Imagino que, de la mateixa manera que es va fer amb l´altra tristament famosa, Sánchez Camacho€ el partit li donarà una puntada de peu en amunt i la portarà a Madrid. Una activitat per la qual té el perfil adequat seria la d´acompanyar, al Senat, qualsevol senador del PP (Camps, etc.) per dormir a la càmara.

I el nomenat? Enric Millo és una persona dialogant i ­correcta, de l´ala més oberta del PP, a causa, probablement, de la seva anterior filiació d´UDC. D´ell es pot dir, el millor que es pot dir d´un polític del PP€ que passa desapercebut. És ben cert que la Sánchez Camacho el va aconseguir estressar i desestabilitzar, quan li va fer prometre allò que el PP a Catalunya es xivaria a la Fiscalia, del que fessin els altres € però, com és natural, això va quedar en orris, tan punt l´Alicia va rebre la seva puntada de peu cap a Madrid. L´únic retret que se li pot fer és que no hagi tingut cap activitat fora de la política € és a dir, és una persona que viu de la política. I això va fer que es postulés al PP i a ERC al mateix temps. Si la seva antecessora va canviar el subdelegat del Govern a Girona... només perquè en una «arrencada» de sinceritat va dir que el racó de Girona que més li agradava era la «plaça de la Independència», Millo podria nomenar, per a aquest lloc, la Concepció Veray i seguirien fent un tándem més que correcte.

Espero i desitjo que les seves actuacions siguin encertades i trenqui totalment amb el tarannà de la Llanos de Luna.

Abandonament o esterilització?

Lídia Fuertes Grau Cassà de la Selva

n M´he assabentat que han abandonat set cadells al costat d´un contenidor a Olot. Cada vegada que veig notícies d´abandonaments, ja siguin a persones o a animals, penso que jo no ho podria fer, no tindria la suficient voluntat per fer-ho.

El cas és que la gent no es fa responsable de les vides que depenen d´ells. El fet de deixar quelcom que et pertany a qualsevol lloc amb la fi de no voler-ho em sembla pèssim.

En aquest cas a Olot no és la primera vegada que passa i la protectora ho ha denunciat a moltes xarxes socials. Tenim molta sort de la gent que treballa i viu protegint aquests animals que no tenen culpa que no siguem responsables.

No em puc ni imaginar com s´ha de passar que t´abandonin, entre estrès i soledat acabaria molt malament i amb males condicions. Normalment la gent que abandona cadells és perquè no saben què fer-ne, d´ells, i una solució que arreglaria moltes coses en aquest tema és l´esterilització però, com que val diners, ja no es fa.

Espero que aquest tema tan polèmic per a les protectores s´acabi a Espanya i arreu del món.