Mastega bé la decisió si tens un nen petit que et suplica una PlayStation. Pot convertir-se en el primer d'una sèrie d'errors paterns catastròfics. Només t'aportarà una mica de tranquil·litat i temps per fer la migdiada. La conseqüència pot ser fatal: desconnectar la criatura de l'ecosistema humà. A partir d'aquell moment s'obsessionarà per superar pantalles. Passar pantalles és la nicotina que ha desenvolupat la indústria del joc per convertir els nens en rendibles ionquis.

La tragèdia s'amplifica quan el nen creix una mica i després de la Play exigeix una tauleta. Compta fins a un milió abans de comprar-la i, després, compta fins a un milió més perquè, segurament, la tornaràs a cagar. Únicament aconseguiràs connectar-lo a una xarxa mundial d'imbecil·litat. A partir d'aquell moment, en lloc d'anar al prestatge a buscar L'illa del tresor i llegir-lo per curiositat, la pantalla sempre més s'interposarà passant per davant de qualsevol activitat intel·lectual. Amb aquesta interface nen/màquina, la criatura aprendrà coses tan útils com fer giravoltar una ampolla petita d'aigua per veure si cau dreta i no precisament per assajar la gravetat inspirant-se en algun youtuber anomenat Isaac Newton. També fulminarà un temps irrecuperable de la seva vida visionant ximpleries planetàries com un mannequin challenge, que són uns vídeos on apareixen babaus petrificats. Els nens van a la xarxa a buscar els anomenats youtubers, que són imberbes predicadors que conten imbecil·litats emprant un llenguatge d'inspiració bàrbara (els youtubers són la generació Beta d'aquesta involució de l'homínid provocada per la tecnologia).

Però encara hi ha una cosa pitjor. Si teniu un nen encara més gran, que rondi la malaltia anomenada adolescència, apareix en escena el top dels ginys per construir el perfecte desgraciat. Es tracta de l'smartphone, que permet descobrir, a través de les xarxes socials i les APP de comunicació, que durant el seu dia a dia estan envoltats per molts més personatges anodins i sociòpates dels que mai podrien veure en un malson. Quan posseeixen l'anhelat telèfon perden definitivament qualsevol contacte amb aquelles relíquies anomenades pares, llibres, entorn, curiositat, bicicleta, camp, vida real... L'univers virtual passa per davant del planeta Terra, de la sobretaula o de les xerrades amb l'amic. Les tauletes, consoles i telèfons mòbils són els nous Honrat Joan i Gedeon, la malvada guineu i el gat inepte que van segrestar i traslladar en Pinotxo i els seus amics a l'Illa dels jocs per convertir-los en burros.