Es indignant que TV3 hagi malgastat no sé quants capítols de Fora de sèrie amb gent que no té res a veure amb el president Puigdemont. Va començar molt bé, amb una entrevista al president, com ha de ser en la televisió pública catalana. Però hem hagut d'esperar fins ahir per veure-hi la seva senyora. Això és imperdonable. És de desitjar que els programes dedicats als oncles, cosins, pares, cunyats, sogres i mascotes del president no es facin esperar tant. Tenim pressa!

Les entrevistes a Piqué, Pedro J., Errejón i altres eren per dissimular, el que importa és saber les opinions d'una senyora el mèrit de la qual és el seu matrimoni, preguntada per algú de la talla intel·lectual de Pilar Rahola. Potser es tracti d'importar dels EUA el rol de «primera dama», una mica com Eleonor Roosevelt, si bé esperem que sense posar banyes al president, que els catalans som més púdics.

Els nostres polítics creuen que els catalans no som prou madurs i que cal ocultar-nos que els reis són els pares i que la televisió està al servei de la família presidencial. No cal, de debò, ho acceptem amb alegria i amb somriure de revolució. Aviat El foraster viatjarà a Amer, on trobarà casualment parents i amics de Puigdemont, El convidat viurà uns dies de gorra a cals Puigdemont i, ara que estan de moda, un programa de cuina explicarà els secrets dels carquinyolis de la pastisseria Puigdemont. El bolivarià Aló, presidente el transformarem en un més nostrat Deuvosguard, president, però serà més endavant.

Rahola ha aclarit les raons -com si en calguessin- de l'entrevista. Assegura la marquesa de Cadaqués que l'esposa presidencial «té personalitat pròpia» (sic). És normal que Rahola se sorprengui de trobar algú amb personalitat pròpia, hem de pensar que entre la gent que l'aprecia, que es redueix a ella mateixa, això no abunda.

TV3 és la nostra. Sempre que això ho digui la família Puigdemont.