L'altruisme dels nostres polítics és admirable. Treballen els dies festius quan la majoria dels catalans descansen. Segons Oriol Junqueras perquè la prioritat és que «l'economia i els serveis socials creixin». I també, segons paraules de la secretària general del PDCat, Marta Pascal, a la televisió oficial, perquè no podien demanar als regidors i alcaldes que deixessin de treballar el Dia de la Constitució, ja que ho fan els 365 dies de l'any. Es mereixen un reconeixement públic. La llàstima és que canviessin de criteri al cap de dos dies, amb motiu d'una festa tan espanyola com el dia de la Puríssima Concepció, patrona i protectora d'Espanya des de 1644.

Cap ajuntament va obrir les seves portes -ni el de Celrà, símbol de la rebel·lia- per ajudar a créixer l'economia i els serveis socials, que tanta falta ens fa. Tampoc han anunciat que el dia de Nadal l'administració catalana funcionarà a tot drap. A menys que els polítics independentistes ens estiguin avançant subtilment que el paradís català serà en realitat una teocràcia i per això prefereixen celebrar les festes dictades per les lleis divines abans que aquelles que commemoren una llei democràtica votada pel poble a les urnes.

Tot és una qüestió de fe. O potser, com deia Woody Allen, és que «la vocació del polític de carrera es fer de cada solució un problema».