No sé si Donald Trump havia acabat de prendre possessió del seu càrrec de president, quan tots els índexs de la Borsa de Nova York van experimentar una erecció robusta. I això que els liberals de la ciutat que no dorm (perquè es ratlla molt) no el poden veure, a Trump, ni en cromo. Els diners, que són el mateix amb Trump que amb Obama o Clinton, no semblen gaire preocupats amb els disbarats del constructor de la cabellera en tumult (s´imaginen Gil y Gil de president d´Espanya? Doncs no va estar-ne gaire lluny), ni per la suposada frenada a la globalització que, de moment, té com a expressions la crema d´una mesquita texana i la retenció als aeroports (amb la complicitat servil de les aerolínies europees) d´un grapat de moros procedents de països sense control i això que els tenim ocupats nosaltres.

El que demostra que els votants de Trump van encertar pels motius equivocats. El segrest de la llibertat i la sobirania no el van perpetrar ni les estrelles de Hollywood, que practiquen la poligàmia successiva, ni els músics negrates, que reben l´inspector d´Hisenda amb una blue steel fourthy four (que és una arma a la qual tinc afecte des que la va cantar Jimi Hendrix i Willy de Ville), ni els maricons en descapotable, sinó aquest al que van votar i la indústria de l´energia que, tant allà com aquí, manté ben greixades les portes giratòries i té a la classe política menjant de la seva mà. I no segueixo perquè això semblarà un pamflet de la meva joventut, divina testosterona.

Una altra cosa és que els tals votants s´hagin equivocat a gust, a consciència: és el que té deixar-se portar pel ressentiment, per l´impuls de formar part d´una colla que et faci sentir l´emoció de pertà­nyer a l´aristocràcia dels forts: davant la inconveniència d´escopir a la part alta, empipem algun negre que tingui el desvergonyiment de passejar pel nostre ­barri. A tot això, Melania Trump ha declarat: «Quan vull fer-me un bany o un massatge, en Donald no m´ho impedeix. És molt comprensiu ». Aquesta temporada es duran els caps buits, ben pentinats.