A Roses tothom està molt content amb el Carnaval d'enguany -i no només perquè, aquest cop sí, el bon temps l'ha acompanyat. Sembla que l'objectiu de deixar enrere «la rua dels borratxos», per recuperar «la passada del bon rotllo», s'ha aconseguit. És clar que no tothom va voler observar les noves regles, però la gran majoria dels participants han estat respectuosos malgrat la mofa d'alguns mitjans (que clarament han augmentat la notorietat de la nostra «festa» més sentida) i han donat suport a la fita dels organitzadors, per tornar a l'autenticitat enlloc de la «farra» etílica. El que segueix meravellant-me són tots aquells que estiren la festa «fins a l'infinit i més enllà». Segons totes les enciclopèdies que he consultat, el dimecres de cendra (demà) s'ha acabat el bròquil i comença la quaresma. Com pot ésser que colles i institucions per igual estirin la festa encara un parell de setmanes més? Aviam si aviat algun edil espavilat ens posa la cavalcada dels Reis al febrer per aprofitar les rebaixes, o ens trasllada Sant Jordi al maig perquè fa més bon temps o si hem de celebrar Sant Joan a l'agost perquè tothom té festa!

L'assetjament a tot allò relacionat amb el circ a Figueres per part de quatre cràpules que s'arroguen parlar en nom de la ciutat sense tenir cap mandat, clama al cel i fa mitja por. S'han fet «amos i senyors» de les xarxes socials, creant una realitat paral·lela amb l'únic suport de la seva claca. Ara, han denunciat el Festival per exhibir sengles espectacles amb gats i gossos, tot i que la presència d'animals domèstics al circ és perfectament legal a Catalunya. Però a pesar de les garanties sobre la seva impecable tinença i estat de salut físic i mental, oferta per tres organitzacions professionals diferents, els agitadors segueixen intoxicant les xarxes amb vídeos de maltractaments d'animals aliens per confondre el públic. Un d'ells, l'únic representant de Compromís d'Esquerres a Figueres, fins i tot ha presentat una moció per aïllar-la de la resta de seus festivaleres del món, tot prohibint la seva exhibició. És clar que només parla del circ i no de les exhibicions d'agility o d'altres esdeveniments, que també utilitzen animals ensinistrats, perquè hi podria participar algun dels seus votants. Entretant, més de 30 mil persones han assistit a les gales del festival i més d'onze mil ja donen suport al Museu Europeu del Circ.

Finalment, un altre esdeveniment multitudinari, la gala dels Òscar, a la qual no queda mai res a l'atzar i on assessories d'abast mundial com PricewaterhouseCoopers cobren quantitats astronòmiques per garantir que tot vagi bé, ens ha donat tot un exemple d'una evidència que si bé ja coneixíem, convé recordar de tant en tant: errare humanum est!