Salt no té cap problema de seguretat. Cap de diferent d´altres municipis de l´àrea urbana. Salt té un problema d´equipaments, urbanístic i econòmic. I l´administració, especialment la Generalitat, ha decidit ignorar-los.

Des de fa anys, cíclicament i esperonats per un grupuscle d´ultradreta, ciutadans anònims surten al carrer convençuts que la immigració és el principal problema i, com a conseqüència, que els estrangers són els delinqüents. Volen fets i no paraules.

De res serveix que expliquem que Salt té un problema de renda per càpita, de manca d´inversions, de dèficit d´equipaments... Perquè, en part, tenen raó. No calen més explicacions. Perquè el que es necessita és acció.

En el seu moment, -de la mateixa manera que es fa amb el Trueta o amb l´IKEA- es va descartar fer la comissaria regional de Mossos d´Esquadra en un dels millors llocs i més ben comunicats de l´àrea urbana. Una mostra més del menyspreu que les successives administracions han mostrat cap a Salt. Si realment es vol trencar la dinàmica de la ultradreta de Salt, caldria deixar-se de retòrica i passar a les accions. Que comenci per pronunciar-se la Generalitat: La comissaria regional a Salt, quan?