Amb Mariano Rajoy estem davant d'un exorbitant geni o davant de Forrest Gump desvirtualitzat. No es pot entendre de cap altra manera. L'última genialitat «mariana» es diu Ciutadans, un partit polític engendrat per antics simpatitzants socialistes cabrejats perquè el PSC de Maragall era massa català. Al final, però, C's ha fet com un cuc de seda i ha mutat cap a la dreta i s'ha convertit en el salvavides del PP. Salvar-lo a Madrid, a Múrcia o a on sigui.

El fenomen més fascinant s'ha donat a Catalunya. Els grans fars ideològics del PP - Fraga i Aznar- ho van intentar tot per aconseguir un impossible, com era tenir una marca blanca a la irreductible Catalunya. Fraga, un polític culte, llest i poderós, sabia la veritat prèvia a la dictadura sobre Catalunya i no es permetia massa bromes respecte a això. El greu Aznar, amb els seus àpats a El Bulli amb Duran Lleida, les seves aproximacions a Pujol i amb l'operació Piqué, no va aconseguir res, més enllà d'arribar a la conclusió que s'havia de reconquerir i espanyolitzar. A Catalunya, el PP sempre va ser un partit residual.

Fins ara! En aquests últims anys, el colossal Mariano, a qui Aznar sempre ha presentat com un ximple que es passa el dia llegint el Marca i fumant un havà amb plantofes, ha aconseguit amb Ciutadans l'anhelada marca blanca, que li és útil per a tot Espanya, però sobretot a Catalunya. Permetent-se fins i tot el luxe de mantenir la seva marca original al Parlament amb un portaveu agressiu, fatxenda i racista.

Em declaro fervent admirador de Mariano. Els fets de la setmana passada són la prova irrefutable de la seva genialitat: Ve un moment a Catalunya. Promet una pluja de milions i s'endú els aplaudiments d'un bon grapat d'acòlits i un munt de portades de premsa. La setmana següent es presenten els pressupostos de l'Estat i resulta que, en lloc de pluja de milions, es descobreix més pluja àcida per a Catalunya. I en un doble salt mortal sense xarxa, aconsegueix aprovar aquests pressupostos que són una hòstia en tota regla a Catalunya amb els vots de Ciutadans, un partit que no s'ha cansat de repetir durant les campanyes que és la veritable representació i defensa dels catalans a Madrid. Acollonant!

No descarteu que Rajoy compri un vaixell per pescar gambes i que acabi apareixent a la portada de Time, juntament amb un Albert Rivera sense cames en el paper del tinent Dan. O això, o és realment un geni.