Gràcies Mossos!

Carles Carbó Creus GIRONA

La nit del diumenge al dilluns passat van entrar al pàrquing de l´edifici on tinc l´habitatge i van robar-me la bicicleta comprada feia un parell de setmanes al Decathlon. Per entrar van aprofitar l´entrada d´algun veí al pàrquing soterrani, van tallar el cadenat i s´emportaren la bicicleta. A primera hora el dilluns vaig adonar-me del robatori, vaig posar la denúncia a la comissaria dels mossos, presentant fotografies i la factura.

Tres dies més tard m´han trucat de la comissaria... havien recuperat la bicicleta! No m´ho podia creure!

Moltes felicitats al cos de Mossos d´Esquadra i també a Decathlon per la feina de registre de les bicicletes venudes.

Us dono uns consells que poden ser de gran utilitat en aquests casos (i potser m´haguessin evitat el robatori): anar amb compte a l´hora d´entrar i sortir dels pàrquings, assegureu-vos que es tanca la porta en la vostra presència (malfieu-vos de persones desconegudes pel voltant de la porta). No fiar-vos dels cadenats convencionals, posar el model més segur possible. Tenir sistema de videovigilància. Fer la denúncia com més aviat millor: aportant fotos i factures. Revisar en cas de robatori les pàgines de segona mà d´internet i, en cas de comprar-hi, exigir factura als venedors.

Les set plagues

ÀNGELA FERRER I MATÓ girona

Crec que una gran majoria coneixem que la Bíblia ens parla del càstig que Déu inflingí als egipcis quan el Faraó no deixava sortir del país a Moisès i el poble hebreu. Foren set plagues terribles que patí tot el poble i el propi Faraó. Doncs bé, analitzant el panorama actual del nostre món trobem set plagues que ens afecten a tots i si filem prim segur que n´hi podríem afegir alguna més. A veure, fem una recopilació:

1. Una guerra inacabable que està acabant amb el poble sirià, amb l´agreujant de l´ús de gas especialment prohibit per les Nacions Unides.

2. Les morts al Mediterrani de persones, sí, persones, que cerquen una vida millor i troben el seu final o la indiferència i manca d´ajudes.

3. Les diferències entre rics i pobres són cada cop més grans. Mentre a uns els sobra de tot altres no tenen res de res.

4. Una violència de gènere agreujada dia a dia. Maltractaments, morts i vexacions de tots tipus ja arriben a fills i avis.

5. Assetjament a escoles per qualsevol motiu, ja ni importa, només potser per mostrar superioritat pròpia o per menyspreu a altres races, religions... Cal atacar el diferent sense motiu justificable.

6. L´existència d´un grup dit «islàmic» que mata per matar. El terrible gihadisme que promet un paradís a qui mor matant «l´infidel» en la seva maleïda «guerra santa».

7. Una manca total i absoluta de governants assenyats, preparats per servir el poble que governen i procurar el benestar dels seus ciutadans. No procurar el seu enriquiment i el dels familiars i amics i oblidant les normes bàsiques de benestar dels seus súbdits a qui han d´ajudar en temes com: sanitat, serveis socials, escoles ben preparades i docents efectius, jubilats, ajuda a discapacitats i gent amb dificultats ja econòmiques o de salut mental i/o física...

No em puc allargar més, si no segur que multiplicaria les plagues almenys per quatre.