Es van ofendre. Les senyores es van ofendre quan alguns vam fer mofa del pompós Pla d'Igualtat que va aprovar l'Ajuntament de Girona a inicis d'any. I ja ho han vist: molt Pla, molt Consell Municipal d'Igualtat de Gènere, molta Xarxa de Dones, tants protocols i plans com calguin per donar feina a qui no en tingui i molt blablabla, que per això són polítics. Però ahir, un any més, va tenir lloc la desfilada dels Manaies i no hi havia ni una dona, ja que la normativa d'aquest anacronisme amb xapa ho prohibeix. I ses senyories? I la Xarxa de Dones? I les feministes que tant es manifesten contra diaris i periodistes? On eren, que no piulaven? Potser a missa, de genolls i amb mantellina.

Els plans són molt macos. És molt maco posar-se digne en favor de la igualtat, i dir que cal fer servir els dos cognoms per no desmerèixer les mares, i aconsellar posar crespons a les xarxes quan hi ha l'assassinat d'una dona, i instar a redactar més protocols, que amb els del primer paràgraf farem curt, i aconsellar canviar el relat androcèntric (sic) de Girona, i així fins a cent propostes, sense oblidar posar el crit al cel per un cartell de circ que mostrava cuixa. Però arriba l'hora dels fets, i tothom deu estar de vacances.

Els fets. Estem parlant d'un ajuntament que compta amb una alcaldessa i 13 regidores, comptant entre elles, per descomptat, les de la CUP Lluc Salellas i Toni Granados. Totes mudes. I mirin que li és fàcil a l'Ajuntament posar fermes les legions de manaies:

-Si no accepteu dones, no només deixareu de rebre subvenció, sinó que a més no podreu fer processons per espais públics. O sigui que us haureu de conformar a donar voltes durant dues hores a l'interior de l'església dels Dolors, fins que quedeu marejats.

Però això seria passar de les paraules als fets, o pitjor encara, atrevir-se amb la Girona profunda. I aquí ses senyories es caguen a les calcetes. Millor redactar protocols.