Una bona iniciativa dels Mossos d´Esquadra i la Federació d´Associacions de Familiars de Malalts d´Alzheimer de Catalunya (Fafac) és generalitzar un braçalet per a les persones afectades per l´Alzheimer, que duu un codi QR que les identifica en el cas que s´extraviïn, amb el risc per a la seva vida que això suposa. Les famílies amb membres afectats per la malaltia, saben la lluita que mantenen i el grau d´amor i moral necessaris per ajudar un parent que perd lentament els records i la manera de veure el món que els feia únics.

L´Alzheimer, com una malaltia de la modernitat. Que s´aprecia en coses quotidianes i més importants d´allò que alguns pensen. L´estranya política econòmica del Govern central amb el cinema, tan semblant a una repressàlia. O el pressupost de la Generalitat en matèria cultural, dels més reduïts de totes les legislatures. I en alguns casos, es prescindeix de professionals de vàlua contrastada, amb anys d´experiència, que fan una feina necessària, en el que suposa una rebaixa del panorama cultural. Mostrant que les prioritats no se centren en la cultura.

Els països punters tenen una dotació cultural de nivell, amb un sector que lluita contra la precarietat i que, alhora, ajuda a tenir un turisme de qualitat. Un sector que té marge per ser independent i crític, que denuncia les mancances. I és valorat per això, perquè no diu amén al gestor de torn. L´Alzheimer, una malaltia, juntament amb la por al demà, d´uns temps difícils.