Lluís Llach ha tret l´estaca? Rèplica

Francesc Buixeda Cabré Santa Pau

Replico la carta de la Sra. Do­lors Bosch, d´El Punt Avui del 3 de l´actual, a la meva del Diari de Girona de 28 d´abril, i no al Punt, on segons la seva opinió, jo estava molt «enfurismat» per les paraules d´en Lluís Llach, referents a la potestat sancionadora a aplicar per fer complir la llei de transitorietat jurídica. D´enfurismat, res, estupefacte sí, veient a la república del nou estat, que segons ens diuen serà un paradís, l´in­com­pliment de la legislació, segons ells, catalana i legal, seria obligada per la força sancionadora. Mal anem, si abans de res, si quan ni tan sols s´ha convo­cat el referèndum, es parla de sancionar a qui no l´acati.

La il·legalitat de la nova legislació està ben clara i manifestada pels lletrats del Parlament català (se´n va fer cas omís), per tant es pretén que funcionaris i ciutadania la compleixin, si s´està parlant de la desobediència catalana a la legislació espanyola, com volen que el poble acati una llei aprovada sense competència?, és a dir il·legal...

La necessitat del referèndum l´ha creat el govern sobiranista, per la incapacitat negociadora (volguda o no) amb l´Estat, han agafat el camí del mig que no portarà enlloc, i «qui dies passa anys empeny», provocant la confrontació ciutadana i estatal, molt perillosa per la convivència i obtenir resultats positius, deixant les necessitats i primant el procés, com si d´avui a demà poguéssim gaudir d´aquest meravellós estat, fins i tot amb una declaració unilateral d´independència. Tot per via democràtica, oi?

Ha quedat molt clara la seva posició Sra. Bosch (que respecto), desobediència i desconnexió d´Espanya, però això, ho sap vostè, suposo, i el Govern independentista també, i ningú és capaç de dir-ho per no reconèixer la impossibilitat real de portar-ho a terme, sense un gir assenyat del procés.

Per què...?

ÀNGELA FERRER I MATÓ girona

En el cap de molts ciutadans ens ballen moltes preguntes sense resposta. Heus ací algunes:

Per què els bascos sempre aconsegueixen el que es proposen, sobretot econòmicament i cap altra Comunitat protesta i quan s´insinua, només s´insinua la més lleu concessió a Catalunya totes les autonomies aixequen el crit al cel?

Per què després de l´extrema corrupció del PP aquest partit encara té suport per tirar endavant com si res hagués passat?

Per què ningú dels que han robat arreu de la Península no torna els diners que ens han robat i que després de lleus condemnes (ja ho veureu) viuran a cor que vols amb el fruit dels seus robatoris?

Per què ara -Déu ens valgui- es vol condemnar els que han descobert les grans cor­rupcions mitjançant indagacions i que feien en realitat la seva tasca ben feta (periodistes d´investigació)? «És a dir, es condemna el que ha fet el que calia i es vol perdonar qui l´ha feta i grossa! Valga´m Déu, quin despropòsit!»

Per què la justícia és tan lenta que quan s´obren molts casos ja han fins i tot prescrit? I per què si un fiscal o jutge s´hi posa amb fermesa és immediatament cessat del càrrec o infravalorat?

Per què el Reial Madrid és ajudat pels àrbitres i el Barça sempre surt perjudicat al màxim en qualsevol acció dubtosa?

Per què un partit -el PP- el més corrupte d´Europa, encara guanyaria les eleccions si se´n fessin? Són masells els espanyols en general?

Per què les «velles figures» que en feren de totes robant a tort i a dret i portant a la misèria les classes mitjanes i baixes, encara són homenatjats com a grans figures? González, Zapatero, Aznar... i a més ostenten càrrecs que els donen per viure com a potentats?

Per què, per què , per què... No hi ha resposta!

França

Anna Maria Muntada Batlle Granollers

Avui els europeus reposen tranquils, han evitat per segona vegada, gràcies a la segona volta creada pel general De Gaulle a l´estat francès que no sols a França sinó també arreu d´Europa, s´estengués el feixisme, capaç de destruir una moneda i un somni.

Concretament un 66% està en pro de la moderació. Un bell exemple a imitar.