Hi ha moments que sembla que t´hagis fumat coses d´a­questes vegetals. No porten calories però els mossos et poden detenir. Sento a la ràdio: «Cada vegada hi ha menys gent normal entre els independentistes». Començo a reflexionar-hi: deu ser veritat? Són anormals els indepes amb pedigrí? O també som anormals els que ens hi hem tornat des del 2010? De cop m´adono que qui ho diu és Xavier García Albiol. Ostres, ostres. El Xavier encara no ha descobert els miralls? Si s´hagués mirat en un d´ells diria coses com aquestes? Els que volen la unitat d´Espanya i que Catalunya no marxi, són normals o anormals? Deu ser com deia Carlo M. Cipolla al seu celebrat llibre Allegro ma non troppo: la proporció d´estúpids deu ser igual en ambdós grups.

Aquests darrers dies he descobert que al país del nord, a França, estan assajant una nova forma de democràcia. Però d´entrada a­nem a la primera volta, el guanyador va ser efectivament Emmanuel Macron amb 8,6 milions de votants, seguit de Marine Le Pen amb 7,6 milions de vots i de François Fillon amb 7,2 milions de vots. El quart Jean-Luc Mélenchon amb 7 milions i Benôit Hamon va rebre 2,3 milions de vots. Si Mélenchon i Hamon haguessin anat junts haurien quedat primers amb 9,3 milions de vots. És que l´esquerra quasi sempre fa ximpleries. Per què deu ser? Ens falta una neurona?

Però dèiem que a França hi ha una democràcia sensacional, els francesos han hagut d´escollir entre dues opcions, o bé una d´extrema dreta econòmica o bé una d´extrema dreta política. Sensacional! I 4 milions de vots en blanc o nuls. Un gran avís.

Encara estic sense refer-me que a França governi el que ha fet la reforma laboral més cruel dels darrers 50 anys i que no hi hagi alternativa. Les darreres notícies és que el primer ministre socialista fins fa quatre dies, Manuel Valls, ara diu que vol anar amb la dreta dels poders financers. Ja era hora! Català havia de ser! Manuel Valls, Emmanuel Macron i François Hollande han acabat amb el PSF. Són una mena de socialistes que volen que els aplaudeixin els de dretes per fer coses que empitjoren la vida d´aquells que els voten. Ja són ben rars! Potser que vagin a un psiquiatre. Valls s´atreveix a dir que el «PSF és mort». És clar que ho sap, ell ha estat un dels principals assassins del socialisme. Si aixequés el cap Jean Jaurés! Però no són les herbes les que m´enterboleixen la raó sinó la lectura dels di­aris. El director del Diari de Girona i els mossos d´esquadra poden estar tranquils. A més, al ser anticlerical, no tinc cap missal. És clar.