El passat dilluns dia 8 del cor­rent mes de maig, un exconseller de la Generalitat publicava un article d´opinió al Diari de Girona amb el títol «Turisme en la diana».

Aquest exconseller, que mai posa de què va ésser conseller, escrivia vuit premisses per fer un millor turisme. En deixo set sense comentar, però sí que vull ressaltar el profund desconeixement del turisme d´aquest exconseller i em fixaré en la seva setena premissa, la que parla de canviar la legislació dels apartaments turístics.

Diu «són una font de conflictes permanents i una mala pràctica turística, allu­nyada de l´experiència integradora que és el que demanen les tendències turístiques innovadores» (en quin món viu aquest home?) i en canvi defensa el «Bed & Breakfast» perquè té moltes coses positives, i, entre d´altres coses, diu que és un allotjament per a un màxim de 3-4 persones (es veu que un turista que puja en una escala de veïns, si va a un «Bed & Breakfast», és totalment diferent del que puja la mateixa escala i va a un Pis Turístic... ves per on! no ho sabia jo, això).

És evident que quan va ésser conseller de Turisme, cosa que no diu, ja va fer de tot per treure de la seva competència els habitatges d´ús turístic, passant-nos a la Conselleria d´Habitatge, que, afortunadament, en plegar ell ens varen tornar a Turisme, com correspon.

Però el que em sorprèn més és que quan va ser conseller de Turisme, a part de treure´s de sobre els Apartaments Turístics i anul·lar el Registre pertinent no va fer res per legalitzar els «Bed & Breakfast», cosa que, ara, sí que s´està regulant des de la Generalitat i, tant el sector que represento com jo personalment, hem estat sempre d´acord a regular aquest allotjament, com ara es fa.

Curiós que un del seus arguments és que, en un «Bed & Breakfast», només s´allotgen màxim 4 persones. Casualitats!! el mateix dia, a Expansión, es publicava quin és el perfil de l´usuari dels pisos turístics, i assenyala que és una família de classe mitjana-alta i que la mitjana de persones que lloguen un pis turístic són 3-4 persones per reserva. Quina casualitat!

El que no és casualitat en aquest exconseller de Turisme, que demostra que de turisme poca cosa sap i per tant encertar en la diana per a ell és molt difícil, ja ho havia demostrat quan era conseller en una visita a l´Estartit (article d´El Periódico del 24 d´agost del 2007) on «descobria» les immersions al mar i que això era el futur per tenir una ocupació de 9 mesos a l´any, detallava el conseller. No sabia que les immersions feia ja molts, molts anys, que es practicaven i es continuen practicant a la costa i que per desgràcia de 9 mesos a l´any res de res!... què més voldríem!

Molt bé!! Sr. exconseller, continuem no encertant en el turisme i el pitjor és que el vàrem haver de suportar uns quants anys en el sector, demostrant que les tendències que hi havia ja en aquell moment anaven en sentit contrari del que ell feia.