L any 1982 més del 70% dels joves va votar al partit socialista, a poc a poc van anar deixant de fer-ho. Al final dels governs de González no passaven del 25%. Cal recordar que la primera vaga general de 1985 contra Felipe González es va fer, entre altres coses, contra un contracte d´aprenentatge que el que feia era precaritzar el treball dels joves. Ja en aquells dies la major part d´investigadors socials deien que l´únic que s´aconseguia era fer entrar les polítiques neoliberals per les franges juvenils. Sabem que l´atur es vincula als cicles econòmics i no a les reformes laborals, que òbviament, no creen llocs de treball. Ara Susana Díaz ha fet, en la recta final de la campanya de les primàries, una oferta, se suposa, per atraure els joves. Es tracta de donar un crèdit fins a 24.000 euros als joves per tal que es puguin pagar els estudis universitaris. I es veu que la nit següent va dormir tan tranquil·la.

Un socialista de veritat, el que proposaria és que la universitat fos gratuïta, com a països bolivarians com Alemanya. O almenys dedicar una gran quantitat de diners a beques. A Catalunya ens van dir que augmentaven les matrícules universitàries un 66% i que, a canvi, posarien beques. Encara les estem esperant. I després els del PDeCAT no entenen per què no hi ha cap jove que els voti. A sobre ens deien que això és més progressista! I un be negre amb potes rosses. I els del PSOE no entenen com 5 milions de votants joves escullen Podem.

Bé, la Susana proposa el sistema dels EUA que ha fet aigües, ja que la major part de joves amb carrera comencen la seva vida laboral hipotecats fins al coll. És el problema de no llegir llibres. I després els mateixos es queixen que les joves no tinguin fills!

A Espanya els joves quan acaben la carrera tenen més feines que els fracassats escolars, però tampoc segures ni amb sous que permetin emancipar-se i molt menys tornar crèdits. Antigament les famílies consideraven una obligació que els pares, si podien paguessin la carrera als fills. Es va decidir que la societat ho feia per ells. Ara hi ha una generació de gent gran, que és tan, però que tan egoista, que no pensa pagar la carrera als fills i que vol que comencin l´aventura de viure hipotecats.

Hi ha gent que fa molt de temps que ha perdut el nord, el sud, l´est i l´oest. Què pretén la líder andalusa del PSOE? Que es mobilitzin els quatre joves que els queden amb una proposta tan idiota com aquesta? Susana Díaz, no sap qui els vota, qui els voldria votar, ni, òbviament, què es el socialisme.