Només el 50%

Miquel Mompió i Azemar Riudarenes

Sovint van sortint informacions que un 70 % de catalans volem votar un referèndum, però sols un 50% i escaig votaria independència, i jo em pregunto, només?

Sra. Santamaría, tots els catalans no només els independentistes, surten perjudicats de les cues dels aeroports? Tots els catalans surten perjudicats de les retallades de Sanitat? Tots els industrials catalans surten perjudicats dels entrebancs del corredor Mediterrani? Tots els catalans surten perjudicats pel retard de la N-II, no és de rebut, Sra. Santamaría.

I l´aeroport del Prat, amb l´obertura dels vols internacionals, està passant la mà a la cara al de Madrid i l´han de frenar. No és vergonyós el que cobra de plus un policia nacional a Madrid i la misèria dels de Barcelona.

El seu Madrid no ha paït mai els Jocs Olímpics del 92, que van obrir Barcelona i Catalunya al món.

Abans de comprar urnes ja amenaçant els industrials i la Conselleria, on és la llibertat? On és la democràcia?

És de jutjat de guàrdia, i mai millor dit, els canvis de jutges i fiscals per tapar la corrupció i les vergonyes del PP, l´aigua del Canal de Isabel II baixa bruta i tenim un ministre de Justícia, Catalá, que amb el seu nom ens fa mal.

Vist el que estan fent només votarem un 50% i escaig per marxar, per la independència?

9è Memorial Sebastià Salellas

i Magret

Narcís Cadena i Masó girona

El memorial d´enguany aprofundeix en els «danys col·laterals de les polítiques de seguretat». Hi ha estrangers que, després de pagar les màfies, han tingut sort i no han mort pel camí. Volien viure millor i pensaren que el Govern espanyol practicaria l´hospitalitat, però no va ser així perquè alguns els internaren en el CIE.

Ens podríem organitzar d´una altra manera. Si els premis Nobel ens governessin en àmbit mundial, potser aniríem millor en àmbit col·lectiu (però, els interessos creats d´uns pocs no ho voldrien). Sabem que la majoria de la raça humana té un quocient intel·lectual entre 90 i 110. De 115 a 130 són persones amb bona capacitat. Per sobre de 130 es consideren d´altes capacitats. Existeixen un 2 o 3% de superdotats i un 5% o més de persones talentoses: talents esportius o matemàtics o creatius, pendents de descobrir. Alguns polítics haurien de reflexionar sobre les reiterades mentides que diuen als integrants de la societat civil a la qual haurien de servir. Maregen la perdiu en coses fútils i no s´ocupen de reduir el deute públic, ni de la taxa de temporalitat, que a l´any 2016 va ser del 72,9%. Estan molt contents que quasi tres de cada quatre joves -d´entre 15 i 24 anys- que treballen tenen un contracte temporal Voleu acabar amb la corrupció?: Limiteu els vostres mandats a quatre anys; que les llistes siguin obertes i a les Corts feu una llei com tenen a Dinamarca: Un batlle va pagar, amb una targeta Visa de l´Ajuntament, una compra particular: un any de presó, tres d´inhabilitació, expulsat del partit liberal i el club de futbol va canviar de nom. Ocupeu-vos de fer política. Sabem què ha passat amb les caixes d´estalvi. No feu el mateix amb la independència del poder judicial!

Donant canya

joan boronat lecha blanes

Albert Soler diu que per Sant Jordi va estar firmant els «seus» llibres, dels quals vaig estar buscant referències a internet, però, sembla que no soc gaire destrat en les noves tecnologies, ja que l´únic que vaig trobar va ser una mena de catàleg, que segons paraules d´un tal David «Callahan» Ruiz, són un recull dels millors articles d´en Soler publicats al Diari de Girona, (que felicito per publicar articles de totes les tendències); segons Ruiz, convergents, peperos, socialistes, cupaires, feministes o animalistes no escapen de l´afiladíssima ploma d´en Soler. No he llegit aquest fulletó, ni ho penso fer, si no és que me´l trobi en un drapaire per 50 cèntims, però no em perdo cap dels seus escrits al DdG, i des que ho faig sempre he trobat que ell critica el bloc independentista i catalanista, i mai els unionistes i espanyolistes.

En Soler, que presumeix d´escriptor i de periodista, en un dels seus escrits parla d´una entrevista que va fer a l´expresident Pujol. He intentat trobar referències sobre aquesta suposada entrevista sense succés, i em temo que sigui una «fantasmada» de les que ens té acostumats. Agrairia si algú em pogués donar referències de la dita entrevista, per comprovar si va existir.

Diu que els periodistes abans d´escriure haurien de passar pel vàter a deixar la merda; potser ell no té l´acreditació de periodista i és per això que no segueix aquesta norma, ja que buida tota la porqueria en els seus escrits. Poso en pràctica la seva filosofia: «donar canya a la gent», i li dono canya, tot i que sé que els meus comentaris no li faran ni fred ni calor, com probablement els seus no fan ni fred ni calor a la Pilar Rahola, amb qui sembla estar obsessionat, possiblement per gelosia, per què ella publica llibres i ell només catàlegs.