Robatoris a Cassà

joan boadas alonso campllong

Fa un any que Cassà pateix robatoris a tort i a dret. Jo vull parlar sobre els robatoris que m´estan afectant de prop, els del camp de futbol de Cassà, en un any al camp de futbol de Cassà de la Selva han robat més de 2.000 euros i jo crec que s´hi ha de posar remei ja. Jo he escrit aquesta carta perquè ni el camp de futbol ni l´Ajuntament de Cassà hi posen remei. Ja ha vingut força vegades la policia però no hi pot fer res perquè aquest problema no ve de gent de Cassà ni de pobles veïns que coneixem, aquest problema ve de lluny. L´únic remei que la policia ens ha donat és que guardem molt bé els nostres objectes de valor i que posem càmeres de vigilància. El problema és que la primera ja l´hem provat de fer i ens roben igualment i la segona que no tenen diners per posar càmeres de vigilància, i es per això que faig aquesta carta, perquè ens han robar des de telèfons mòbils d´alta gamma, a targetes de crèdit i 300 euros en efectiu i el problema s´ha d´acabar ja.

Alzheimer i Serveis Socials

jordi casanovas pérez girona

Aquest matí he rebut una trucada del servei de teleassistència informant-me que la meva mare ha premut el botó de socors perquè el meu pare, malalt d´Alzheimer, estava agredint-la. Agafo el cotxe i surto corrents cap a casa els meus pares, on em trobo els treballadors d´ambulàncies, un parell d´agents dels Mossos, la meva mare espantada, plorant i amb els nervis desfets i el meu pare que segueix agressiu però com que es nega d´anar a l´hospital, em diuen que no se´l poden endur contra la seva voluntat. Entenc que això es una manera de dir que ningú em donarà un cop de mà. No detallaré, perquè seria de mal gust, les dificultats i com de penós que en aquestes condicions ha sigut obligar el meu pare a baixar al carrer fins al meu cotxe. El meu pare hauria d´estar ingressat, però tot i haver demanat la dependència i per tant el dret a demanar plaça en una residencia al novembre del 2015, haurem d´esperar un bon grapat de mesos per ingressar-lo en la menys sol·licitada. La meva mare, que suposadament n´és la cuidadora, té demanat el reconeixement de situació de dependència ja que té feina a valer-se per si mateixa i ja fa molt temps que no pot sortir sola al carrer.

A dia d´avui no han rebut cap ajuda de la Generalitat i els pocs estalvis que tenen són per ajudar a pagar una noia resident, que ja comença a estar força esgotada.

Tots els professionals a qui he exposat avui la situació angoixant que estem vivint m´han dit el mateix: «Això es cosa de Serveis Socials» i jo em pregunto: Quin criteri segueix Serveis socials per assignar dret a demanar plaça en una residència, quan permet que una persona amb demència hagi de romandre a casa i altres es puguin permetre el luxe de sol·licitar plaça a la residencia Puig d´en Roca de Girona amb un termini d´espera d´uns quatre anys?

La veu de Catalunya

francesc a. picas la jonquera

Milers de catalans aspiren a una Catalunya independent, lliure de la tutela de Madrid i de les imposicions dels Tribunals. Creuen que Catalunya milloraria econòmicament, en benefici del benestar del poble català. Altres milers de catalans, contràriament, es conformen a viure sota el govern de Madrid, amb un Estatut o un federalisme.

Quin règim polític necessita Catalunya? Per què el govern de Madrid no autoritza un referèndum, a fi que els catalans manifestin la seva voluntat? Democràticament, cap llei de l´Estat no pot prohibir que els catalans puguem expressar com volem ser governats.